Quadres de Josep Pujol, Ramon Barnadas, Pere Gussinyé i Iu Pascual, entre altres, conviuen amb llibres de Gil Vidal, Joaquim Danés i Josep Maria Mir Mas de Xexàs. És en l'apartat dedicat als cartells i les caricatures on es veu més l'avantguarda i la modernitat d'uns artistes que bevien de les grans corrents pictòriques que en aquella època hi havia a Europa.
L'exposició també s'atura en les institucions artístiques del moment, des de la Foneria Barberí fins a l'Escola de Belles Arts i Oficis i a la recent creada Escola Superior del Paisatge. Aquesta darrera és un invent de la República, que va funcionar entre el 1934 i 1939, amb l'objectiu de formar alumnes d'arreu del país en la pintura paisatgística.

Alguns dels cartells exposats a la Sala Oberta. Foto: Andreu Oliveras
La Sala Oberta també recorda el paper de l'església de Sant Esteve com a magatzem del fons artístic del Museu Nacional, que la Generalitat va traslladar a Olot durant la Guerra Civil, abans d'enviar-les a Ginebra per garantir-ne la seva seguretat.
Art a Olot durant la II República es complementa amb un cicle de conferències a l'Arxiu Comarcal de la Garrotxa i amb visites guiades a la Sala Oberta, a càrrec del comissari de l'exposició.
Activitats Complementàries |
---|
Visites guiades a l'exposició Dissabte 20 de febrer a les 12:00 Dissabte 30 d'abril a les 12:00 Conferències a l'Arxiu Comarcal El republicanisme a Catalunya, dissabte 12 de març a les 18:30. Arquitectura racionalista i republicanisme, dissabte 9 d'abril a les 18:30 Iconoclàstia i republicanisme, dissabte 21 de maig a les 18:30 Presentació del llibre Art a Olot durant la II República, 29 d'abril a les 19:00 |