Dissabte mateix, la Fira va estrenar-se amb la xerrada del doctor enginyer agrònom Llaume Lloveras i del cuiner Pep Nogué. Lloveras va fer un repàs de la història del blat de moro i va actualitzar com està la producció d'aquest cereal. Nogué, de la seva banda, va parlar de les múltiples aplicacions que té el blat de moro a la cuina. Tot seguit, el col·lectiu de Cuina Volcànica va oferir un tast de diferents plats elaborats a partir del blat de moro. L'acte es va celebrar a la sala d'exposicions de l'Ajuntament de la Vall de Bianya, on es mostrava una part de la col·lecció de peces miniatura d'eines del camp de l'artista Xevi Plujà. La sala es va quedar petita davant del gran nombre de persones que no es van perdre ni la xerrada ni el tast.
Diumenge va ser el gran dia de la Fira del Farro, que va comptar amb la participació de més de trenta firaires. Les passejades en burro cap el molí fariner del Colomer va ser una de les grans atraccions. Més d'una quinzena de rucs van transportar a unes 300 persones cap el molí on es feia una demostració de mòlta de blat de moro. La Fira també va comptar amb la presència dels bastoners i grallers de l'Esbart d'Olot.
Voluntat de consolidació
Per l'alcalde de la Vall de Bianya, Albert Busquets, aquesta ha estat una fira amb un gran èxit, la qual cosa estimularà als organitzadors a millorar-la en properes edicions. La difusió del farro i de tots els valors turístics de la Vall de Bianya és un dels gran objectius dels organitzadors d'aquesta fira, que aspira a consolidar-se com un dels certàmens que cal tenir en compte en el calendari. Busquets també va destacar la participació de tots el voluntaris que han possible tirar endavant aquest projecte.