
Unes 4.000 persones van visitar la Fira del Farro l'any passat. Foto: Martí Albesa
La Vall de Bianya ja té a punt la vuitena edició de la Fira del Farro, que se celebrarà el proper diumenge 1 de febrer. El repte és tornar a atreure fins a Bianya prop de 4.000 persones, la xifra de visitants que van registrar l'any passat. Com explica David Darné, organitzador de la fira, la idea és "que la gent conegui el farro, conegui la Vall de Bianya, ens visiti i passi un matí en família".
Els actes començaran el dissabte a la tarda amb les conferències del forner Esteve Ayats i el "curandero del ferro" Xevi Plujà, dos "veïns de Bianya que fan coses a Bianya", en paraules de l'alcalde del municipi, Sant Reixach.
17 tastets de farro
A la nit es repeteix una de les novetats de l'any passat: el sopar-tastet de farro. S'hi podran degustar 17 plats diferents, des del Taco de farro amb royal d'ànec a la tòfona de Ca l'Enric al Farro amb llardons de la mocada del Mas la Tria, entre altres. Les inscripcions per les 300 places ja estan obertes i l'organització anima a reservar-les ja que fa un any es van exhaurir totes.
El gruix principal de les activitats serà diumenge, amb les diferents parades i tallers instal·lades a la zona d'Hostalnou. Com a novetat, s'estrenarà la música i el ball d'en Farrus Tremendus, el gegant de la Vall. Els membres del Quartet de Bianya s'han encarregat de compondre la melodia, que s'estrenarà el diumenge a 3/4 d'1 del migdia.
Recuperar el consum del farro
Un dels objectius amb què va néixer la fira el 2008 era recuperar el farro, un producte típicament garrotxí que amb els anys s'havia anat perdent. Molts només el recordaven de la sopa de farro. "Hem aconseguit en aquests vuit anys que la imatge del Farro que tothom associava a un sol plat ara tingui més possibilitats".
Programa complet de la Fira del Farro 2015
Galeria de Fotos Fira del Farro 2014 (Martí Albesa)

Quim Domene és l'autor del cartell de la vuitena Fira del Farro de Bianya. Foto: Andreu Oliveras