13
de març
de
2024, 21:20
Actualitzat:
14
de març,
9:25h
El Consell Comarcal de la Garrotxa ja té a punt els plecs i condicions que regiran la nova licitació del servei de menjador que ofereix l'ens garrotxí. En el ple comarcal d'aquest dimecres s'ha aprovat l'expedient de contractació d'un servei que feia quatre anys que s'havia adjudicat i havia encadenat diverses pròrrogues. La necessitat de tornar a licitar-lo ha fet que el Consell Comarcal hagi posat noves condicions a les empreses que vulguin gestionar els menjadors escolars de la comarca.
El nou contracte tindrà un valor de 4,5 milions d'euros per als pròxims dos cursos escolars amb opció de prorrogar-lo tres anys més. En total, es cobrirà el servei a una vintena de centres d'educació infantil, primària i secundària, a més dels casals d'estiu.
La principal novetat és l'aposta pel producte de proximitat. La nova licitació posa com a requisit que s'ofereixin àpats amb productes de proximitat. "La nostra prioritat és que els productes siguin de proximitat i el màxim d'ecològics possibles, però sobretot de proximitat. Apostem perquè aquest tàndem de proximitat i ecologisme es vagi incrementant i puguem fer que tots els productes que s'admeten a menjador siguin de la comarca", ha dit durant el ple la consellera comarcal d'Educació, Mari González.
En la nova licitació, el Consell Comarcal ha donat menys pes a l'oferta econòmica que puguin presentar les empreses licitadores i ha apostat per atorgar més puntuació a la qualitat del menú. Tant és així que aquesta vegada, l'oferta econòmica només tindrà 20 punts, mentre que el 2019 (l'última vegada que es va licitar el servei) en tenia 30.
Josep Guix, portaveu del PSC, ha celebrat que s'hagi fet "un treball exhaustiu i llarg". "Celebrem també que hi hagi més punts per a la qüestió del menú de proximitat i menys per a la part econòmica". Els socialistes també han demanat que seria bo que s'incentivés la cuina a les mateixes instal·lacions escolars, tot i que han admès que hi ha centre que no tenen l'equipament prou preparat.
Pel que fa a la CUP, també ha valorat positivament el criteri del producte de proximitat, però s'han mostrat en desacord en algunes qüestions: "El fet de fer un únic lot exclou a moltes petites i mitjanes empreses locals que podrien optar a oferir el servei i afavoreix les empreses grans i deslocalitzades. Plantejaríem la possibilitat de fer més lots: que les empreses de càtering portin la part d'alimentació i les empreses de lleure, la part de lleure, pedagògica i educativa", ha dit la portaveu del grup comarcal, Violeta Albero.
Els cupaires han estat l'únic grup polític que no ha votat a favor de la tramitació de l'expedient de contractació del servei. S'han abstingut, mentre que la resta han votat favorablement. Ara, el Consell Comarcal obrirà pròximament la licitació i hi haurà un concurs públic perquè les empreses que ho vulguin, puguin presentar-s'hi. Abans de l'estiu està previst que s'adjudiqui el servei l'empresa guanyadora.
El nou contracte tindrà un valor de 4,5 milions d'euros per als pròxims dos cursos escolars amb opció de prorrogar-lo tres anys més. En total, es cobrirà el servei a una vintena de centres d'educació infantil, primària i secundària, a més dels casals d'estiu.
La principal novetat és l'aposta pel producte de proximitat. La nova licitació posa com a requisit que s'ofereixin àpats amb productes de proximitat. "La nostra prioritat és que els productes siguin de proximitat i el màxim d'ecològics possibles, però sobretot de proximitat. Apostem perquè aquest tàndem de proximitat i ecologisme es vagi incrementant i puguem fer que tots els productes que s'admeten a menjador siguin de la comarca", ha dit durant el ple la consellera comarcal d'Educació, Mari González.
En la nova licitació, el Consell Comarcal ha donat menys pes a l'oferta econòmica que puguin presentar les empreses licitadores i ha apostat per atorgar més puntuació a la qualitat del menú. Tant és així que aquesta vegada, l'oferta econòmica només tindrà 20 punts, mentre que el 2019 (l'última vegada que es va licitar el servei) en tenia 30.
La nova licitació puntuarà millor aquelles empreses que apostin per productes km 0 Foto: Arxiu ND
L'oposició aplaudeix la proximitat
Des de l'oposició, han valorat positivament els canvis introduïts, sobretot, des del grup d'ERC, soci de govern de Junts i Estimem les Planes al Consell Comarcal. "Valorem molt positivament aquests plecs perquè creiem que milloren els anteriors i encaren el servei amb tota la seva amplitud, tant pel que fa al menjar com l'àmbit educatiu. En la puntuació es té molt en compte la proximitat i la qualitat del menjar", ha dit el portaveu republicà, Josep Quintana.Josep Guix, portaveu del PSC, ha celebrat que s'hagi fet "un treball exhaustiu i llarg". "Celebrem també que hi hagi més punts per a la qüestió del menú de proximitat i menys per a la part econòmica". Els socialistes també han demanat que seria bo que s'incentivés la cuina a les mateixes instal·lacions escolars, tot i que han admès que hi ha centre que no tenen l'equipament prou preparat.
Pel que fa a la CUP, també ha valorat positivament el criteri del producte de proximitat, però s'han mostrat en desacord en algunes qüestions: "El fet de fer un únic lot exclou a moltes petites i mitjanes empreses locals que podrien optar a oferir el servei i afavoreix les empreses grans i deslocalitzades. Plantejaríem la possibilitat de fer més lots: que les empreses de càtering portin la part d'alimentació i les empreses de lleure, la part de lleure, pedagògica i educativa", ha dit la portaveu del grup comarcal, Violeta Albero.
Els cupaires han estat l'únic grup polític que no ha votat a favor de la tramitació de l'expedient de contractació del servei. S'han abstingut, mentre que la resta han votat favorablement. Ara, el Consell Comarcal obrirà pròximament la licitació i hi haurà un concurs públic perquè les empreses que ho vulguin, puguin presentar-s'hi. Abans de l'estiu està previst que s'adjudiqui el servei l'empresa guanyadora.