​Garrotxa Tech es presenta en societat: «Volem ser un altaveu»

L'associació dedicada a l'emprenedoria digital s'ha donat a conèixer amb una jornada de conferències i presentacions

Imatge dels membres, socis i col·laboradors de Garrotxa Tech
Imatge dels membres, socis i col·laboradors de Garrotxa Tech | Martí Albesa
Redacció
27 de febrer de 2024, 20:00
Actualitzat: 28 de febrer, 9:01h
Connectar l'ecosistema digital de la Garrotxa i fer una transició cap a un model socioeconòmic comarcal diferent i més tecnològic. Aquest és el principal objectiu de Garrotxa Tech, una associació privada sense ànim de lucre que va néixer el passat estiu, però que aquest dimarts s'ha presentat en societat amb una jornada a l'Espai Cràter d'Olot que ha comptat amb conferències i presentacions.

Salvant les distàncies, Garrotxa Tech té l'objectiu de crear un "Sillicon Valley" a la garrotxina: un espai on connectar els projectes i empreses dedicades al sector tecnològic i digital. "Ens comparem molt amb Tech Barcelona, adaptant-ho a la realitat d'aquí. No tenim una massa com Barcelona, però tenim molts potencials. No sabíem, per exemple, que hi havia una empresa de Sant Feliu de Pallerols que treballa a Barcelona amb temes d'intel·ligència artificial. Això ens dona un indicatiu que no estem connectats. "Volem ser un altaveu de projectes i coses que s'estan portant a terme", diu Aleix Lagares, president de Garrotxa Tech.

Garrotxa Tech es basa en quatre principals àmbits d'actuació: persones i talent, transició energètica i sostenibilitat, emprenedoria i empresa, i tecnologia i digitalització. A través d'aquests quatre pilars, l'associació pretén ser una acceleradora de projectes fomentant l'emprenedoria i la innovació connectant projectes amb inversors i empreses.

A la jornada que s'ha celebrat aquest dimarts i que ha comptat amb més d'un centenar d'assistents, la nova entitat garrotxina ha aprofitat per debatre sobre la seva missió. Per això ha organitzat dues taules rodones sobre emprenedoria i sostenibilitat on han participat experts de nivell nacional. La jornada celebrada a l'Espai Cràter també ha servit per presentar el primer programa d'emprenedoria que ha dut a terme l'associació els últims mesos i que ha ajudat a materialitzar quatre projectes de joves garrotxins.
 

Aleix Lagares, president de Garrotxa Tech. Foto: Martí Albesa

 

Finançament i futur

El finançament de Garrotxa Tech és 100% privat. L'entitat està formada per socis i una junta directiva que també ha aportat un capital. Els principals ingressos, però, han arribat gràcies als diferents patrocinadors que han aconseguit i les diverses empreses que han fet confiança en el projecte.

Sobre el futur, Lagares diu que primer cal saber on són: "Penso que hem d'estudiar els perfils que tenim. Hem de fer un diagnòstic i construir els projectes en funció d'això". En tot cas, un dels quatre grups de treball que té l'entitat ja ha començat a treballar amb un projecte sobre intel·ligència artificial i la falta d'aigua.

Garrotxa Tech també espera aquest any poder obrir una seu física a la comarca: "Volem crear un centre d'empreses i innovació, on es puguin ajuntar professionals i desenvolupar els seus projectes", diu el seu president.
Arxivat a