L’Hoquei Olot s’autofinança el lloguer d’una nau industrial per poder entrenar

La falta d’espai a les instal·lacions municipals ha obligat el club a tirar endavant aquesta mesura

La pista Josep Jou ha quedat petita per desenvolupar els entrenaments de l'Hoquei Olot
La pista Josep Jou ha quedat petita per desenvolupar els entrenaments de l'Hoquei Olot | David Valiente - RFEP
Redacció
17 de gener de 2025, 13:52
Actualitzat: 13:52h

L’Hoquei Olot ha decidit tirar endavant una mesura dràstica per tal de posar solució a la falta d’espais municipals per entrenar i a l’augment del nombre de jugadors i equips que ha viscut el club els últims anys. Segons ha avançat Corisa Media Grup, l’entitat ha decidit llogar una nau industrial a prop del pavelló municipal per tal tenir un nou espai on poder desenvolupar els entrenaments amb llibertat.

La nau està ubicada a l’avinguda Xile, a tocar de la instal·lació municipal. Havia tingut un ús industrial i s’ha hagut de fer un projecte tècnic per habilitar-ne la pràctica esportiva. Té unes dimensions una mica més petites que una pista d’hoquei (uns 800 metres quadrats), però el club considera que són suficients per entrenar. Només podrà tenir aquest ús i no podrà acollir partits ni públic. A més, caldrà condicionar-la i instal·lar-hi una balla protectora al voltant. No tindrà vestidors, però sí serveis.

“Ens trobàvem amb la necessitat de trobar un espai alternatiu per donar cabuda als infants perquè tinguessin un aprenentatge com toca per poder progressar. Les instal·lacions municipals en aquests moments estan molt limitades, tots els clubs demanen més pistes i hores. Per això ens hem mogut per trobar un espai adequat”, assegura el president de l’Hoquei Olot, Jordi Gironès a NacióGarrotxa.

Imatge de la ubicació de la nova nau, al costat del pavelló municipal, a l'avinguda Xile
Imatge de la ubicació de la nova nau, al costat del pavelló municipal, a l'avinguda Xile - Google

El club pagarà un lloguer mensual per utilitzar la nau a partir del mes de febrer i finançarà a través de l’aportació econòmica de les famílies el condicionament de l’espai. “És un lloguer, el qual el club i les famílies se’n fa càrrec. Som una entitat discreta i no tenim grans patrocinadors que ens puguin ajudar a assumir aquestes despeses. Totes les famílies hi estan d’acord, ho vam aprovar per assemblea”, diu Gironès.

Actualment, l’Hoquei Olot té 21 equips i 150 jugadors. Es tracta d’unes xifres mai vistes a l’entitat. “Estàvem entrenant tres o quatre equips alhora. Això vol dir tenir trenta o quaranta nens i nenes a pista. Això fa inviable, per exemple, poder fer un partit durant l’entrenament i preparar nocions tàctiques. No hi ha espai suficient. És inviable poder progressar”, afirma el president a aquest diari.

"En cap cas ens sentim arraconats"

L’Ajuntament d’Olot és conscient de la problemàtica i situació que viu l’hoquei. De fet, el consistori, precisament, fa mesos que busca una nau industrial per a la gimnàstica artística i, així, poder alliberar el Pavelló Firal, el qual està ocupat per aquesta disciplina. Des de l’Hoquei Olot consideraven que encara que quedés lliure aquest recinte, no era suficient per cobrir la seva demanda.

“L’Ajuntament és conscient d’aquesta problemàtica que no només tenim l’hoquei, sinó molts altres clubs. Tots els clubs necessitem pistes i tenim les instal·lacions que tenim. Comparats amb altres ciutats estem molt bé, però el creixement dels clubs és evident”, diu Gironès. “En cap cas ens sentim arraconats. L’Ajuntament també ha fet millores molt importants a la nostra pista que ha permès acollir campionats que no haguéssim pogut acollir. Al final, és una problemàtica global. Estem molt agraïts i és una problemàtica que s’hauria d’estudiar de manera més general”, afegeix el president de l’Hoquei Olot.

Actualment, a Olot hi ha tres grans zones esportives municipals: el Pla de Llacs, el Parc Atlètic Tossols i el Pavelló Firal. En el primer espai hi ha quatre pavellons, un de poliesportiu inaugurat el 2010 amb tres pistes i graderia per a 270 persones; un altre dedicat al patinatge i el futbol sala (Pista Montsita Casadellà) també construït el 2010; un altre inaugurat el 1989 amb tres pistes de vòlei i bàsquet (entre elles la pista Jordi Mora); i un últim pavelló construït el 1978 on juga l’Hoquei Olot amb una pista anomenada Josep Jou i una grada per a 1.000 persones.

El Parc Atlètic Tossols compta amb un estadi d’atletisme, un camp de rugbi i un circuit de BTT. El Pavelló Firal és un espai polivalent, principalment dedicat, a hores d’ara, a la gimnàstica artística i on també hi entrenen equips de bàsquet. A més de totes aquestes instal·lacions, Olot també compta amb una piscina municipal i quatre camps de futbol de titularitat municipal (estadi, Pla de Baix, Pla de Dalt i Sant Roc).

Arxivat a