Olot aspira a ser Ciutat Europea de l'Esport el 2026

Es tracta d'un reconeixement que permetria obrir la porta a acollir esdeveniments internacionals

El regidor d'Esports d'Olot, Aniol Sellabona, acompanyat del cap d'Esports de la ciutat, Marià Clavell, en la presentació pública de la candidatura
El regidor d'Esports d'Olot, Aniol Sellabona, acompanyat del cap d'Esports de la ciutat, Marià Clavell, en la presentació pública de la candidatura | Pau Masó
09 de maig del 2024
Actualitzat a les 11:57h

Olot ha posat fil a l'agulla a la candidatura per ser candidata a Ciutat Europea de l'Esport el 2026. Es tracta d'un reconeixement que atorga l'Associació de Capitals i Ciutats Europees de l'Esport (Aces Europe) i que permetria ser un argument més perquè la capital garrotxina pogués acollir esdeveniments internacionals. Aquest 2024, per exemple, l'associació ha atorgat la distinció a ciutats com La Nucia o Tarazona. A Catalunya, el 2016 ho va ser Calella, el 2015 Banyoles i el 2012 el Pont de Suert.

"Ens permet obrir una porta més a poder acollir nous esdeveniments a la ciutat de caràcter internacional. Aquesta és una línia estratègica que estem seguint els últims anys des de l'Ajuntament i volem consolidar amb actuacions com aquesta", assegura el regidor d'Esports, Aniol Sellabona.

Entre els criteris per valorar les candidatures, es contempla el compromís de desplegar polítiques esportives basades en la qualitat de vida, l'educació i la cohesió social a través de l'esport. Olot ja ha formalitzat públicament la seva candidatura de cara el 2026 i s'espera que el novembre se sàpiga el resultat. Abans, una delegació de Aces Europe visitarà la ciutat, en cas de ser finalista.

L'Ajuntament ha hagut de presentar una memòria esportiva que recull la tasca i polítiques en matèria esportiva que s'està fent a la ciutat i també, segons les bases de la convocatòria, haurà de pagar una tarifa de 2.300 euros a Aces Europe. L'entitat té seu a Brussel·les i es va crear el 1999. El seu objectiu és la promoció de l'esport entre la ciutadania, especialment als col·lectius més desafavorits.

Arxivat a