L’Ajuntament d’Olot ha posat fil a l’agulla a la redacció del primer Pla Estratègic d’Esports de la ciutat. Fins ara, no havia existit mai un document com aquest i el consistori ha decidit impulsar-lo per donar importància a les polítiques en aquesta matèria i enfocar-les a través d’estratègies i reptes consensuats.
“Avui és un dia important perquè iniciem un procés que ha de ser clau per al desenvolupament de l’estratègia en matèria de polítiques esportives a la ciutat d’Olot. Defensem que l’esport i l’activitat física ha de ser un pilar fonamental per a la vida de les persones”, ha dit el regidor d’Esports d’Olot, Aniol Sellabona.
El document preveu recollir necessitats actuals a través d’un procés participatiu que s’engegarà el 25 d’abril i consistirà en quatre taules de debat sobre l’esport com a eina educativa, la salut i família, la competició i l’esport com a motor econòmic. Durant un mes, diferents actors i esportistes debatran sobre aquestes qüestions. A partir del maig, es vol posar fil a l’agulla a la redacció i tenir el pla enllestit a la tardor.
A part d’aquest inici participatiu, el document estarà format per tres parts: una diagnosi amb dades actuals, un recull de necessitats i reptes de cara al futur i la definició d’uns eixos estratègics acompanyats d’accions. El Pla Estratègic d’Esports d’Olot tindrà una durada de deu anys i anirà del 2025 al 2035.

"Fer un salt qualitatiu"
“No hi havia un pla estratègic i, per tant, pensem que és important tenir-lo. Que no hi hagués aquest pla no vol dir que no s’hagin fet bones polítiques esportives perquè hi ha molts resultats i números que ens demostren que la ciutat ha cregut amb l’esport i s’ha fet bona feina. Però pensem que aquest document ens ha de servir per fer un salt qualitatiu i ens permeti afrontar tots els reptes de manera ordenada i planificada”, reflexiona Sellabona.
El regidor també afirma que el nou pla ha de ser una eina complementària als projectes que s’estan desenvolupant actualment com la piscina coberta municipal, els quals no s’han de veure afectats. “Serà compatible poder fer caminar projectes que tenim. Hem identificat un conjunt de necessitats i continuarem caminant per poder desenvolupar-les. Al mateix temps, el pla ens servirà per ratificar-nos en aquestes necessitats i n’apareixen de noves. Les necessitats actuals no s’han de veure alterades per aquest procés”, ha afirmat el regidor.
El document també s'emmarca dins el context de la candidatura d'Olot com a Ciutat Europea de l'Esport 2026. El pla també ha de ser una eina més que sumi a favor de la capital garrotxina i complamenti la seva candidatura, el resultat de la qual es preveu que es pugui conèixer aquest estiu.