L’Ajuntament d’Olot considera que una de les etapes més importants en l’educació és la de 0 a 3 anys. Així ho demostren algunes iniciatives que s’han impulsat des del consistori com el festival Infanteria. Ara, l’Àrea d’Educació i Cultura llança una nova proposta per als pares i mares d’aquestes edats: grups de famílies.
Es tracta d’una iniciativa que pretén ser un espai de suport i aprenentatge i reunir les famílies d’infants de fins a un any a través de sessions grupals. En elles, es tractaran conjuntament qüestions com alletament, els límits, la convivència amb els germans, com combinar la criança amb la feina, etc.
Les trobades són dirigides per Laia Panyella, especialista formada en intervenció sistèmica en famílies i infants. Són quinzenals i hi ha dos grups, segons les edats. Cada grup pot reunir entre sis i vuit famílies i es faran sis sessions fins al desembre.
“La criança és una tasca difícil i, sovint, solitària. És important tenir aquests grups, on trobaran un assessorament i es farà un aprenentatge conjunt. L’objectiu també és crear vincles entre famílies i que es puguin continuar trobant”, diu Anna Prat, tècnica de l’Àrea d’Educació i Cultura d’Olot.
El programa és finançat pel Departament de Drets Socials i l’Ajuntament d’Olot i per apuntar-s’hi es pot demanar informació a través de les escoles bressol de la ciutat. La inscripció és gratuïta.
Una xerrada sobre alimentació
En paral·lel als grups familiars, l’Ajuntament d’Olot també ha organitzat una conferència sobre l’alimentació durant la primera infància. Es tracta d’una xerrada que exposarà la guia d’alimentació saludable creada pel Departament de Drets Socials.
La conferència anirà a càrrec de la dietista i nutricionista del Centre d’Atenció Primària d’Olot, Alba Serra i tindrà lloc gratuïtament el pròxim dijous 28 de novembre a les 18 h a la sala d’actes de l’Hospici.