​Unes 150 persones reclamen millores laborals a l'Hospital d'Olot: «No volem quedar-nos enrere»

Els treballadors s'han manifestat aquest dimecres davant el centre per reclamar més inversió en personal i recuperar les retribucions per objectius

Imatge de la protesta aquest dimecres al matí
Imatge de la protesta aquest dimecres al matí | Martí Albesa
02 de novembre de 2022, 13:21
Actualitzat: 19:48h
Unes 150 persones, la majoria treballadors de l'Hospital d'Olot, han protestat aquest dimecres al matí davant el centre per reclamar millores laborals. El comitè d'empresa de l'hospital és qui ha convocat la manifestació amb la idea de posar de manifest la situació que viuen.

"Volem manifestar la manca de personal. Això ens està produint que treballem amb neguit i patiment físic i emocional. Hi ha baixes laborals i hem assumit altres càrregues assistencials que posen en risc l'atenció i la seguretat de l'usuari", assegura la presidenta del comitè d'empresa de l'Hospital d'Olot, Nadia Tobarias.

Durant la protesta (que ha durat uns 10 minuts) hi han participat treballadors de diferents àrees de l'Hospital d'Olot, s'hi ha llegit un manifest i s'han pogut veure pancartes amb els lemes "Més càrrega assistencial, menys seguretat per al pacient", "Per una sanitat pública amb més recursos" o "DEP DPO".
 

Nadia Tobarias, presidenta del comitè d'empresa de l'Hospital d'Olot Foto: Martí Albesa


Precisament aquestes últimes sigles (DPO) són un dels altres arguments dels treballadors: es queixen que la Direcció Per Objectius (retribucions que es donen si s'aconsegueixen uns objectius concrets) van lligats a l'equilibri pressupostari, un equilibri que ha quedat tocat per l'augment de la factura de la llum del centre. Això ha fet que la direcció hagi hagut de tancar un pressupost que només garanteix entre un 30 i un 40% de les retribucions per objectius, tot i ser una previsió millor de la que hi havia per aquest 2022. 

Una situació anterior a la pandèmia
Segons Tobarias, la situació ve d'abans de la pandèmia: "Hem estat molt pacients. Ara ens trobem en una situació postpandèmia que no ha millorat l'anterior. Tenim treballadors que es jubilen, altres que marxen a altres centres amb millors condicions laborals i ens costa trobar personal". Les baixes, provocades també per al desgast viscut durant la covid, agreugen la manca de sanitaris i fan que s'hagin de buscar tota mena de solucions: "Ens reubiquen constantment per anar tapant forats o ens truquen per venir a treballar els dies que tenim vacances", diu la presidenta del comitè.
 

Una de les pancartes que s'han pogut veure durant la concentració Foto: Martí Albesa


Per tot plegat, els treballadors demanen més inversió en personal: "Entenem que s'hagin de dedicar a fer inversions, però no volem que el personal es quedi enrere". Actualment, l'Hospital d'Olot compta amb uns 550 treballadors. La situació fins ara s'havia tractat de manera interna entre el comitè i la direcció. La manca de canvis i millores ha portat als treballadors a sortir al carrer i tenen previst seguir-ho fent cada dimecres de novembre a les 12 del matí davant l'Hospital d'Olot.

Arxivat a