López Garrido ha garantit que la MAT rebrà la injecció de 150 milions d'euros que la Comissió Europea va prometre el 28 de gener. 75 milions serviran per finançar la part catalana de la interconnexió elèctrica i els altres 75 milions per pagar la part francesa, ha concretat després de reunir-se amb els ministres d'Afers Estrangers europeus a Brussel·les.
El secretari d'Estat espanyol per a la UE, però, ha admès que encara no sap d'on sortiran aquests 150 milions d'euros. La Comissió Europea vol destinar 5.000 milions d'euros que han sobrat del pressupost comunitari a projectes que poden contribuir a superar la crisi econòmica i la línia de 400 kV entre Bescanó (Gironès) i Baixàs (Rosselló), actualment en fase de construcció, rebria una subvenció perquè està considerada per la UE com una infraestructura prioritària. Però 3.750 d'aquests 5.000 milions d'euros són del pressupost del 2008 i com que no s'han gastat ja han estat retornats als estats membres. Brussel·les també ha compromès aquest fons de 5.000 milions per finançar una trentena més de projectes de gas, electricitat, energia eòlica i captura de carbó a tots els estats membres, com la interconnexió elèctrica entre l'estat espanyol i Portugal o el gasoducte Nabucco.
El portaveu de la plataforma No a la MAT, Joan Martí Colomé, va queixar-se divendres passat que Brussel·les injecti 150 milions d'euros 'procedents dels impostos dels ciutadans comunitaris' en els projectes privats de dos monopolis del transport elèctric francès i espanyol. 'I més quan aquesta tramitació del projecte d'interconnexió s'ha fet amb greus irregularitats i està pendent de la resolució de les múltiples denúncies que hem presentat a diverses altes instàncies europees i espanyoles', va lamentar. No a la MAT ha enviat una carta a Durao Barroso, amb còpia a tots els comissaris europeus, demanant-li una entrevista . 'Si reben a les empreses privades que van a fer negoci evidentment també ens poden rebre a nosaltres. Hi ha d'haver com a mínim un tracte igualitari', va defensar Martí.