El futur Thyssen de Sant Feliu es comença a perfilar

Publicat el 04 d’agost de 2008 a les 14:35
 
'Tenim la satisfacció de poder comunicar que el passat dimarts ens varem reunir aquí, a l'ajuntament, amb la baronessa per tal de constituir aquesta fundació', ha comentat l'alcalde de Sant Feliu de Guíxols, Pere Albó, que ha afegit que un dels membres del patronat d'aquesta fundació serà el catedràtic de la UdG i exdirector del MNAC, Eduard Carbonell.
 
'Una persona referent en el món de l'art i que ens sembla que amb la seva complicitat i treball dins de la fundació ens ha d'ajudar a fer realitat i extreure tot el potencial d'aquest ambiciós projecte cultural', ha continuat Albó. De fet, Carbonell s'ha integrat dintre l'equip que està desenvolupant el projecte museístic. 'Hi ha tot un equip d'arquitectes que hi està treballant i que un termini molt raonable –esperem que sigui en els propers dos mesos– tindrà llest un avantprojecte que decidirà la ubicació exacta del centre d'art Thyssen dintre el complex cultural del Monestir', ha assenyalat l'alcalde de Sant Feliu de Guíxols.
 
'En definitiva, comunicar-vos que aquest projecte progressa, està ben definit i que està complint etapes a una velocitat que ens sembla òptima i adequada', ha resumit Albó (PSC), que aquest divendres juntament amb els seus socis de govern d'ERC, ICV i Tots per Sant Feliu ha fet una valoració del seu primer any de govern municipal. El desencallament en aquests dotze mesos del projecte del Museu Thyssen ha estat un dels temes estrella i s'han destacat passos importants com l'acord amb el bisbat per a la cessió del Palau de l'Abat o el recent acord urbanístic per adquirir la fàbrica de Can Serra, un complex de 3.750 metres quadrats situat al costat del Monestir, per poder donar encara més sentit i espai al futur Museu Thyssen.
 
Herència Anlló
 
Igualment, s'ha destacat la tasca feta pel que fa a l'herència dels germans Anlló, aconseguint el passat mes de febrer que la Generalitat es comprometés a fer que l'herència dels germans ganxons –amb nombrós patrimoni urbanístic a la vila, inclosos nou hotels– revertís íntegrament a Sant Feliu de Guíxols. 'Aquí es va fer una feina extraordinària de gestió, amb l'obtenció de compromisos polítics i donant un nord a aquest assumpte', ha assenyalat l'alcalde. 'Durant aquest primer any hem optat per la prudència informativa, només hem donat les notícies quan han estat lligades i ben lligades', ha puntualitzat Joaquim Valls, portaveu de Tots per Sant Feliu, amb cinc regidors al consistori.
 
Nou dipòsit d'aigua
 
'Una postura coherent per no aixecar falses expectatives a la nostra ciutadania', ha afegit Valls, que ha posat nombrosos exemples de les obres i projectes endegats a la localitat baixempordanesa al llarg d'aquest any i que ha assegurat que una de les més importants –les obres de construcció del nou dipòsit d'aigua– començaran durant el mes de setembre. 'Tenen un termini de nou mesos i esperem que abans de finals de 2009, l'obra ja estigui acabada', ha afirmat el portaveu de Tots per Sant Feliu, que ha volgut recordar que el pacte quadripartit de Sant Feliu de Guíxols s'ha demostrat amb el temps 'un pacte no numèric i aritmètic sinó de ciutat'.
 
I és que segons Jesús Fernández, d'ICV, durant aquest primer any de nou govern municipal s'ha aconseguit 'tornar a portar la il·lusió a la ciutat amb projectes creïbles, que toquen de peus a terra'. Una opinió que ha compartit Jordi Vilà, d'ERC, que ha avisat que dintre el govern de coalició no s'ha perdut la 'motivació inicial'. 'Després de dotze mesos encara persisteix i això és molt reconfortant. La ciutat té uns reptes històrics molt importants que s'aniran consolidant i solucionant en els propers tres anys', ha finalitzat Vilà.