Endesa treballarà des de les noves oficines de Salt a la tardor

La nova seu d'Endesa a les comarques gironines, ubicada a Salt, ja està pràcticament enllestida. L'edifici, de gairebé 5.000 metres quadrats, té planta baixa, dos pisos i dos soterranis.

Publicat el 01 d’octubre de 2009 a les 17:33


Agruparà totes les dependències de la companyia que ara estan repartides per la ciutat de Girona. L'objectiu és racionalitzar el servei i proporcionar una millor atenció als clients. El nou edifici, obra dels arquitectes Jaume Alòs i Josep M. Defaus, consta de dos cossos rectangulars amb diferents alçades destinats a oficines, separats per un cos central com a nucli de serveis i accessos. Hi ha un tercer nucli central de comunicacions verticals, serveis i accessos, on s'ubiquen els ascensors i els grups de clima.

En total, hi ha espais destinats per a vint aparcaments, vestidors, arxius, servei mèdic pels empleats, sales de reunions i l'oficina comercial. A fora, la nova seu també disposa d'un aparcament, amb accessos independents, amb 120 places pels treballadors de la companyia i catorze places per a les visites.

La nova seu estarà ubicada a l'actual recinte de la subestació de Salt, entre l'avinguda de la Pau i el carrer Doctor Montnegre, on hi haurà l'entrada. Les obres han suposat una inversió total de 6,8 MEUR (milions d'euros) i van començar fa dos anys. La previsió és que els treballadors puguin traslladar-s'hi a la tardor perquè els treballs ja estan pràcticament enllestits. estan pràcticament enllestides, i es preveu que els treballadors puguin traslladar-s'hi aquesta mateixa tardor.

Edifici sostenible

El disseny de la nova seu s'ha dut a terme tenint en compte dos criteris fonamentals: la ubicació a l'entorn i la sostenibilitat. Per aconseguir la màxima sostenibilitat han tingut en compte, per exemple, l'orientació de l'edifici per tal d'aprofitar la il·luminació natural o la instal·lació a les façanes est, sud i oest d'una estructura de làmines fixes d'alumini de color plom com a protecció solar que actuen com a façanes ventilades a l'estiu i doble façana a l'hivern.

També han tingut cura d'aspectes com la climatització, la il·luminació o l'estalvi d'aigua. Han utilitzat làmpades de baix consum i temporitzadors que garanteixen un consum responsable, han instal·lat plaques solars per tal d'obtenir aigua calenta per a les dutxes dels vestidors de les brigades i han col·locat aixetes amb polsadors temporitzadors.

El resultat d'aquestes aplicacions comportarà que la nova seu tindrà un estalvi energètic anual del 44% respecte al conjunt dels actuals edificis, fet que significa un estalvi de 593.508 kW o el que és el mateix, l'emissió de 290 tones menys de CO2 a l'atmosfera, fet que ha donat com a resultat un edifici amb qualificació energètica de tipus B.