
El Cuina i Golf es va encetar diumenge dia 6 de juny, amb un sopar de benvinguda, que es va dur a terme a l’Hotel Restaurant Sa Punta de Pals i que van preparar alguns dels cuiners de Cuina de l’Empordanet. A la benvinguda, el president del col•lectiu culinari, Joan Cuadrat, va agrair l’assistència i la confiança de totes aquelles persones que creuen en el col•lectiu i , en concret, en el Cuina i Golf, que any rere any pretén ser un nexe d’unió entre cuiners de tot el país. Enric Vilert, president de la Diputació de Girona, va destacar la qualitat del servei i de la gastronomia a la Costa Brava i va reiterar el suport del Patronat de Turisme de la Costa Brava-Girona al sector turístic, i en particular, al gastronòmic. Per la seva part, el Sr. Patrick Torrent, subdirector de l’Agència Catalana de Turisme, va qualificar la vinculació del golf amb la gastronomia com una bona idea, tenint en compte que la gastronomia del nostre país es pot vincular a diversos elements, fent de la nostra destinació, un punt de referència i diferenciació, respecte la resta.
Avui, dilluns, s’ha celebrat el torneig de golf des de primera hora del matí al camp del Club de Golf Platja de Pals, que s’ha combinat amb un clínic pels convidats que no jugaven. Al finalitzar, s’ha servit un dinar bufet al camp de golf de la Platja de Pals, també a càrrec dels cuiners del col•lectiu Cuina de l’Empordanet, i en el qual s’han pogut degustar una trentena de plats i postres típics de l’Empordà. La jornada s’ha clos amb el lliurament de premis.
La cita ha aplegat, lluny dels fogons i en un ambient distès, destacats cuiners, a l’hora que personatges que res tenen a veure amb els fogons, però sí amb el món del golf. A l’edició d’enguany hi hagut al voltant de 200 convidats, i amb la presència, entre d’altres, de cuiners com Joan Roca, Fina Puigdevall, Carles Gaig, Nando Jubany, Jean Louis Neichel, Pere Arpa, Joan Bosch, Francesc Rovira, Jordi Juncà o Lluís Feliu. També ens han visitat esportistes tan coneguts com Enric Massip, Ferran Martínez o Chus Pereda.
A aquests actes també hi ha assistit un grup de periodistes francesos especialitzats en gastronomia que, convidats per la Cuina de l’Empordanet i Turisme de Catalunya, van iniciar el passat dijous la seva estada a les comarques de Girona per realitzar un press-trip, tot visitant cellers, productors i distribuïdors, així com també diversos restaurants. L’objectiu és, un cop més, que coneguin l’oferta gastronòmica i hotelera de la zona, els camps de golf, els equipaments i també els espais culturals i monumentals de la Costa Brava.