Impulsen un programa de foment de centres i eixos comercials urbans

La directora general de Comerç, Gemma Puig, acompanyada del director dels serveis territorials del Departament d’Innovació, Universitats i Empresa a Girona, David Mascort, ha presentat aqest divendres a Girona i Figueres aquesta iniciativa que té per objectiu impulsar projectes de creació, dinamització i consolidació de centres o eixos comercials urbans.

  • La secretària general adjunta d'ERC, Marta Vilalta, en roda de premsa aquest dilluns -
Publicat el 10 de juliol de 2009 a les 18:45

La Direcció General de Comerç impulsa  un programa de foment de centres i eixos comercials urbans a Girona i Figueres. La directora general de Comerç, Gemma Puig, acompanyada del director dels serveis territorials del Departament d’Innovació, Universitats i Empresa a Girona, David Mascort, ha presentat avui a ambdós municipis aquesta iniciativa que té per objectiu impulsar projectes de creació, dinamització i consolidació de centres o eixos comercials urbans.

En aquest sentit, aquest programa es materialitza a Figueres i Girona a través d’un conveni de col·laboració entre la Direcció General de Comerç, administració local i agrupació de comerciants i que s’ha presentat avui als respectius municipis. Pel que fa a Figueres, han presentat el conveni, la directora general de Comerç, Gemma Puig, el regidor de comerç del municipi, Joaquim Felip, i el president de l’Associació de Comerç de Figueres, Jordi Rotllant. I a Girona, a banda de la directora Gemma Puig, han presentat el conveni el president de l’associació Girona Centre Eix Comercial, Josep Maria Noguer, i la regidora de Desenvolupament Local i Promoció de la Ciutat, Cristina Alsina.

El programa d’eixos i centres comercials urbans persegueix millorar el posicionament de les zones comercials urbanes, la seva competitivitat davant la nova situació del sector de la distribució comercial i facilitar un marc de treball conjunt entre l’administració i el sector privat. Aquest programa va dirigit a aquelles zones que concentrin més de 400 establiments comercials i de serveis dins de poblacions de més 50.000 habitants o que estiguin ubicades en capitals de comarca. Requereix que l’associació de comerç aglutini més de 200 socis i tingui un pressupost a partir de 60.000 euros, a més d’integrar en la seva estructura una gestió professionalitzada de la dinamització, com és el cas de Girona Centre Eix Comercial.

Amb aquest conveni es vol iniciar un treball, que a banda de consolidar el projecte de dinamització vigent, permeti avançar cap un model futur de partenariat públic privat, per al qual és necessari diagnosticar els elements d’oferta, entorn, nivell de servei, gestió i demanda. Per això el departament d’Innovació, Universitats i Empresa durà a terme aquest any un estudi amb la col·laboració de les associacions de comerciants i dels ajuntaments, El resultats han  de permetre abordar el pla d’actuació que ha de conduir cap a una zona d’excel·lència comercial, prèvia conscienciació del sector sobre la importància de l’associacionisme per assolir els objectius proposats.

El conveni estableix que les aportacions econòmiques públiques al programa es faran durant un màxim de 4 anys a partir del primer any, reduint cada any el percentatge de l’aportació pública dins el pressupost global del projecte i amb l’objectiu d’arribar a l’autofinançament de l’eix comercial.