
El periodista Narcís-Jordi Aragó, premi Ofici de Periodista 2009. Foto: Jordi Bataller / ACN
El 2002, va rebre la Creu de Sant Jordi i des de 1987 era membre de la Reial Acadèmia Catalana de Belles Arts de Sant Jordi. El febrer del 2015, juntament amb la seva dona, la pintora Mercè Huerta (que va morir el juliol passat) van cedir tot el seu fons a l'Ajuntament de Girona.
Clau per conservar el llegat de Rafael Masó
També va ser clau en la conservació del llegat del seu oncle, l'arquitecte noucentista Rafel Masó, ja que va cedir la casa natal a l'Ajuntament per tal d'ubicar-hi la casa museu que du el seu nom. Fins aquest dilluns, Aragó ha estat vivint a la tercera planta d'aquest edifici, situat al carrer Ballesteries de la capital gironina.
Reaccions a la xarxa
El president de la Generalitat i exalcalde de Girona, Carles Puigdemont, ha lamentat el decés i ha assegurat que era "mestre de periodistes i indispensable en la salvaguarda del patrimoni de Rafel Masó".
També s'ha pronunciat l'alcaldessa de Girona, Marta Madrenas, en viatge oficial a Ucraïna on participa en l'Assemblea Internacional de Ciutats Associades. "Commoguda per la trista notícia de la mort de Narcís-Jordi Aragó. Un referent gironí que trobarem a faltar. Descansa en pau", ha escrit al seu compte de Twitter. L'exalcalde Joaquim Nadal també s'ha fet ressò de la notícia i ha remarcat que va ser un "testimoni excepcional de la vida gironina".
S'ha mort en Narcís-Jordi Aragó, gironí, periodista, mestre de periodistes. Indispensable en la salvaguarda del patrimoni de Rafel Masó. DEP
— Carles Puigdemont (@KRLS) 22 d’agost de 2016