Un cop va haver fet la tria de les que la seva 'sensibilitat' professional va considerar que complien els objectius que s'havia marcat; una lectura interpretativa oberta i una 'gran qualitat formal', es va endur els negatius originals al seu estudi per fer les ampliacions definitives que es poden veure a l'exposició.
Oliveras ha detallat que ha mantingut 'expressament' les vores i 'defectes' de les còpies en paper originals per ser més 'fidel' al valor documental de les instantà nies. A l'exposició s'hi poden veure més d'una cinquantena de fotografies de quinze fotògrafs de diverses poblacions gironines entre les quals n'hi ha algunes d'inèdites com les fetes a algunes persones després de morir.
Tot i això, es tracta de fotografies de temà tica molt variada que mostren tota mena d'esdeveniments quotidians com treballadors d'una fà brica, un grup de gent banyant-se a l'estiu o nus que un cartellista fotografiava per després pintar les seves obres. De fet, Oliveras ha detallat que no hi ha cap fil conductor més enllà d'aquesta tria feta a partir de la 'sensibilitat' d'una col·lega professional posterior.
Oliveras ha destacat que la qualitat de les imatges i la innovació d'algunes d'elles, com una en la qual el fotògrafs sobreposa tres imatges de la mateixa persona en un sol espai, fan que els fotògrafs gironins puguin 'mirar-se als ulls' amb els seus contemporanis europeus. Ara aquestes imatges que ha recopilat amb una 'minuciosa' tasca de recerca amplien les imatges a un gran format 'impensable per l'època' grà cies a les noves tècniques aplicades a les antigues fotografies.
El fotògraf també considera que la mostra té un punt de vista didà ctic perquè posa de relleu que hi ha gran quantitat d'imatges en els arxius gironins però també evidencia que 'se n'han perdut moltes' ja sigui per la postguerra o tan sols pel pas del temps. A més, demostra aquesta 'qualitat' dels fotògrafs. Entre les instantà nies n'hi ha de Josep Maria Cañellas, Emili Casas, Nicolau Coma, Josep Esquirol, Valentà Fargnoli, Jaume Ferrer, Foto Lux, Fotografia Unal, Josep Jou, Joan Masó, Rafael Masó, Bernardino Miguel, Ricard Mur, Magà Polbach, Emili Vilà , Josep Vilà i autors desconeguts. També hi ha fotografies d'una dona, Carme Gotarde, un fet que, segons Oliveras, és 'poc habitual' de l'època.
Paral·lelament a l'exposició també han editat un DVD i el catà leg que, juntament a la mostra, aplega unes 150 fotografies. El catà leg compta amb escrits de Josep Maria Fonalleras, LluÃs Muntada, Vicenç Pagès, Jaume Subirana i Eva Và zquez que fan un repà s a les fotografies que Oliveras ha recollit per a l'exposició.
'Miralls amb memòria' es podrà veure a la Casa de Cultura de Girona del 4 al 30 d'abril i després itinerarà a l'Escala, Ripoll, Llagostera i Sant Feliu de GuÃxols. Ha costat un total de 30.000 euros.