Cantània acollirà uns 4.000 nens de la comarca a l’escenari del Teatre Auditori

El projecte d’enguany porta per títol ‘Babaua. Les desventures de Mimí’ | L’objectiu és contribuir en la formació permanent dels especialistes de música i millorar l’educació musical dels alumnes

  • Alumnes cantant una de les peces de Cantània. -
Publicat el 24 de maig de 2016 a les 18:48
Actualitzat el 24 de maig de 2016 a les 18:54
Els propers caps de setmana del 3, 4, 5, 9, 10, 11 i 12 de juny, uns 4.000 nens i nenes de 91 escoles vallesanes pujaran a l’escenari del Teatre Auditori de Granollers per representar la cantata final del projecte Cantània.

El projecte d’enguany porta per títol Babaua. Les desventures de Mimí i té el text de Pere Riera, la música de Jordi Domènech i la direcció musical de Josep Prats, Elisenda Carrasco, Oriol Castanyer i Montse Meneses.

L’objectiu segueix sent, un any més, contribuir en la formació permanent dels especialistes de música i millorar l’educació musical dels alumnes que hi participen, mitjançant una vivència en directe i compartida amb nens i nenes d’altres escoles de la comarca.

Cantània està organitzat per l’Associació Cultural i el Teatre Auditori de Granollers. Segons ha destacat Martí Pujadas, responsable de l’associació, no és només una sèrie de concerts, sinó que comporta un treball exhaustiu de formació de mestres: “Una formació que va començar al setembre i que és tant o més important que el concert final”, ha declarat. “Des dels inicis, mai hem parat de créixer i ja són més de 30 els municipis que hi participem”, ha afegit. El responsable del projecte ha anunciat que “4 dels 15 concerts ja estan plens” i que una vegada més “hem tornat a oferir descomptes en el preu de l’entrada per a les famílies més desfavorides de la comarca”.

A Babaua. Les desventures de Mimí una jove de la cort de Versalles és instigada per Cupido a viure una peripècia per diferents espais i temps a fi d’arribar a l’encontre del seu enamorat. “La Mimí coincidirà amb un seguit de personatges que li donaran notícia de bona part de les seves descobertes, enginys i invencions que han protagonitzat l’evolució tecnològica de la humanitat”, ha detallat la regidora de Cultural, Mireia López. Des de la llei de la gravitació universal, passant per la pólvora, el Whatsapp i el tiramisú. Tota mena de troballes que han permès que les condicions de vida dels éssers humans hagin canviat del tot al llarg dels segles.

La professora de música dels alumnes de 5è, Txell Napal, ha explicat que porta vuit anys participant en el projecte: “Als alumnes els hi encanta sentir‐se protagonistes per un dia, i més, en un lloc com el Teatre Auditori”, ha afegit. A més, ha destacat que a més de ser un concert d’alt nivell musical, és una escola de valors educatius: “Els nens i nenes aprenen a anar a una, a compartir, a sentir‐se part d’un projecte en comú, a respectar‐se i a valorar‐se entre ells”.

Per la seva banda, l’alcalde de Granollers, Josep Mayoral, ha destacat que Cantània és un “projecte educatiu de ciutat i de portes obertes”, que convida les famílies al Teatre Auditori i permet que 200 nens i nenes pugin alhora a l’escenari per compartir un projecte en comú. “Educar és compartir i les ciutats que saben cantar, són millors ciutats”, ha assegurat l’alcalde.

Després de la roda de premsa, els assistents s’han traslladat a l’aula de música on els alumnes han cantat dues de les peces de Cantània, en prímicia.