El cap dels serveis informatius de TV3, el granollerí David Bassa, creu que la campanya de desprestigi que viu el canal des de fa setmanes està clarament dirigit. En unes declaracions emeses a VOTV aquest dimarts, Bassa ha defensat que són vistos com un obstacle: “Som víctimes pel sol fet d’existir com a televisió pensada i expressada en català. Som un destorb per l’espai mediàtic i el sistema polític espanyol”. Tot i això, Bassa també ha reconegut estar “decebut” perquè “molts companys de mitjans públics i privats menteixin com ho fan dient que som sectaris i esbiaixats, cosa que no s’aguanta per enlloc”.
Bassa defensa que Televisió de Catalunya és “la més plural i transversal de l’estat”. Per argumentar-ho, cita els informes de l’empresa auditora GFK, del Consell de l’Audiovisual de Catalunya i del Centre d’Estudis d’Opinió, a més del fet que els informatius són líders d’audiència des de l’any 1994: “Totes les dades objectives ens porten a concloure que tenim prestigi, credibilitat i ascendència”, ha afegit.
El cap d’informatius també ha insistit que a la televisió pública catalana es dona veu a tothom: “Per exemple, la manifestació per la unitat de l’estat espanyol del 8 d’octubre vàrem retransmetre igual que la Diada. De fet, vàrem fer més hores en directe que les que va oferir TVE. A més, durant els dies anteriors hem fet informacions de tothom, dels favorables al referèndum i dels que hi estaven en contra, dels familiars dels policies i moltes més. Tenim un 60% de tertulians a favor del referèndum i un 40% en contra, mentre que a les televisions espanyoles el 100% dels opinadors hi estan en contra”, argumenta.
L’aplicació del 155
En aquesta entrevista, Bassa reconeix que no saben com es pot aplicar l’article 155 a Televisió de Catalunya: “Qualsevol dels escenaris que es puguin plantejar em sembla inversemblant l’any 2017. Tot i això, crec que seria molt difícil d’aplicar en la redacció més potent del país, que no està dirigida i a qui no es poden dictar notícies. A més, comptem amb un consell professional, un comitè d’empresa i consells de redacció”.
Bassa també explica que els treballadors de la casa estan amoïnats pel que pugui passar: “Hi ha un neguit per saber què passarà i veus diferents de com afrontar-ho, però sobretot hi ha un sentiment d’emprenyament perquè estiguem en aquest context i de decepció per la resta de companys de professió que han contribuït a crear aquesta campanya en contra”. En aquest sentit, diu que no té por de perdre la feina: “El que em preocupa és que hagi de respondre aquestes preguntes, que haguem de fer assemblees extraordinàries i que el govern de l’estat espanyol pretengui intervenir el canal sense motiu”, ha reblat.
Finalment, Bassa ha dit que li costa de creure que amb TV3 pugui passar el mateix que va passar amb Canal 9 o es viu a TVE Catalunya: “A Canal 9 es va crear una redacció paral·lela amb càrrecs afins, però l’audiència no és tonta. A Sant Cugat ja passa una cosa similar. Amb TV3 podria anar per aquí, però em costa de creure que puguin fer una operació d’aquesta magnitud”.
David Bassa: «TV3 és un destorb per ser una televisió pensada i expressada en català»
El granollerí, cap dels serveis informatius de TV3, es mostra decebut amb la campanya de desprestigi que estan visquent | Defensa que totes les dades objectives els hi donen “prestigi, credibilitat i ascendència” | Insisteix que donen veu a tothom i reconeix que desconeixen com els pot afectar l’aplicació de l’article 155

- El cap dels serveis informatius de TV3, David Bassa -
- CCMA
Ara a portada
Publicat el 24 d’octubre de 2017 a les 20:30
Actualitzat el 24 d’octubre de 2017 a les 23:12
Et pot interessar
-
Cultura Oms estrena «Molt lluny» a l’Edison amb la presència de David Verdaguer i Ilyass El Ouahdani
-
Cultura Canovelles prepara un Sant Jordi ple de cultura i tradició
-
Cultura «La pel·lícula posa la lupa en les minories i ens fa reflexionar sobre el nostre rol dins la societat»
-
Cultura Granollers es tornarà a omplir de llibres i cultura per Sant Jordi