
El Museu de Granollers proposa un recorregut pels àmbits temàtics més singulars de la cultura ibèrica amb la nova exposició 'I+D, Ibers i Desenvolupament', un estudi que mostra els nostres orígens, tot incidint en aquelles innovacions transcendents que sovint passen més desapercebudes. La mostra s'estrena el proper dimarts dia 27 d'agost, a les vuit del vespre, i es podrà veure fins el 3 de novembre.
L'exposició proposa un viatge en el temps i estableix un pont entre el passat i el present, tot demostrant com molts dels estris de la nostra vida quotidiana, sovint menystinguts, tenen origen en el temps dels ibers, una època de creació, enginy i desenvolupament. L'aparició de l'escriptura, la introducció del ferro o peces com el molí rotatori, els testos, les monedes, etc., formen part d'aquesta herència.
'I+D, Ibers i Desenvolupament' és una producció del Museu de Granollers i del Poblat Ibèric de Ca n'Oliver (de l'Ajuntament de Cerdanyola del Vallès), del Torre Balldovina (de l'Ajuntament de Santa Coloma de Gramenet) i de la Diputació de Barcelona, amb la col·laboració d'Arqueoxarxa - Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya.
'Neandertals a Catalunya', també al Museu
Al mateix temps, el Museu obre l'exposició 'Neandertals a Catalunya', que es podrà visitar fins el 10 de novembre, i que pretén fer una recerca sobre els Neandertals a Catalunya, tot presentant-ne els diferents jaciments arqueològics, les característiques físiques i culturals i el resultat dels darrers descobriments a nivell mundial.
