L'objectiu és difondre i aprofundir en la trajectòria professional i vital de Salvador Llobet i Reverter, qui també va ser membre del Patronat del Museu i va voler pronunciar en el Museu la seva darrera conferència, última intervenció pública de qui excel·lí en la geografia ja als anys 1940, època molt difícil per a la recerca, amb moltes limitacions i amb prioritats socials molt primàries.
Des de Granollers s'han impulsat actuacions per fer conèixer la seva obra, mitjançant la revista del Museu Lauro, reeditant, digitalitzant i posant a l'abast a Internet El medi i la vida al Montseny, amb la producció de l'exposició La porta al territori. Cartografia excursionista a Catalunya o catalogant i documentant el fons fotogràfic i documental que la família Llobet ha cedit a l'Arxiu. D'altra banda l'Ecomuseu de les Valls d'Àneu fa anys que treballa en la línia de recuperar i difondre els fons fotogràfics vinculats a recerques científiques al Pirineu, com ara la de l'etnògraf Ramon Violant i Simorra, del botànic i mestre Francesc Masclans, o de geògrafs com Pierre Birot i Salvador Llobet. Fet curiós en el l'àmbit de les ciències, les seves monografies i recerques, sovint acompanyades de fotografies, guanyen en interès amb el pas del temps.
La pràctica totalitat d'imatges pirinenques seleccionades en aquesta exposició corresponen a la dècada dels 40 i d'inicis dels anys 50. Les imatges pirinenques s'inicien amb el treball de camp i la monografia sobre El medi i la vida a Andorra, entre 1943 i 1945. Quan recorregué Andorra, sovint ho feia en companyia de Lluís Solé Sabarís i de Noel Llopis, que també hi realitzaven recerques geològiques. Llobet realitzà també treballs sobre la transhumància a Catalunya (com queda reflectit en imatges de la excursió que realitzà l'any 1948, en companyia d'un altre granollerí, Joaquim Trullàs i Cunillera, industrial i que ostentarà l'Alcaldia de Granollers, per l'Aran (imatges de Gessa i Vielha), Pallars Sobirà (pastors a la Bonaigua, Montenartró) i l'Alt Urgell. També s'ocupà de qüestions agràries com els estudis sobre els límits de cultius com la vinya i l'olivera (vegeu per exemple la imatge de Bar, de 1950).