
L’escenari de la sala gran del Teatre Auditori de Granollers ha acollit aquest dimecres, 4 de setembre, la presentació de la nova cartellera escènica de la ciutat, fruït d’una nova iniciativa que és alimentada per tres teatres granollerins –Teatre de Ponent, Teatre Auditori i Centre Cultural– i que engloba més de 50 espectacles i 86 funcions.
L’acte, que ha comptat amb una nombrosa representació d’artistes, companyies, gestors i directors implicats, ha donat a conèixer la presentació de la nova programació per al públic general, prevista pel proper dissabte 7 de setembre durant tot el dia a la Porxada. La presentació del projecte ha comptat amb els parlaments de Carles Ribell, director gerent de Granollers Escena S.L; Frederic Roda, director del Teatre de Ponent; Alba Barnusell, regidora de cultura de la ciutat; Jordi Sellas, director general de Creació i Empreses Culturals de la Generalitat de Catalunya; i Josep Mayoral, alcalde de Granollers.
Un nou vell projecte
Ribell ha volgut destacar que aquesta cartellera escènica única és “un vell nou projecte”, fonamentat en la complementarietat i en la participació. També ha volgut subratllar que el projecte significa un compromís “de varietat i de qualitat” amb l’oci i l’oferta cultural de la ciutat. Tot seguit, el torn ha estat per Frederic Roda, home de teatre i degà de l'escena de la capital del Vallès Oriental, tal com demostra que, enguany, el Teatre de Ponent fa 15 anys, 4 més que el Teatre Auditori.
Roda ha remarcat que, per al Teatre de Ponent, “el més important és haver aguantat tots aquests quinze anys”, i ha recordat alguns dels comentaris i anècdotes dels inicis de la sala alternativa de Granollers. En aquest sentit, Roda ha tingut un record emocionat per Gavina Sastre, actriu granollerina traspassada que va actuar en la primer obra que va poder-se veure a la sala. També ha tingut un record per Marta G. Otin, present a l’acte, i que va actuar el segon cap de setmana de vida del teatre, i per Pepe Rubianes, home que va obrir el teatre amb un primer dilluns memorable.
Granollers reivindica la cultura
L’oferta del Teatre de Ponent seguirà apostant per obres arriscades, per obres amateurs de qualitat i per projectes d’arreu de l’estat espanyol, “cosa que ens converteix en una finestra al coneixement de les coses que es fan fora de Catalunya”. Roda ha acabat amb una frase de Peter Brooks, entre aplaudiments: “si el teatre és necessari, no hi ha res més necessari”.
En el darrer torn de paraules, Josep Mayoral ha volgut reivindicar la cultura i la tasca del teatre, “que, com la Festa Major, és un projecte col·lectiu i que tots escrivim plegats”. Mayoral també ha recordat el “càstig” que suposa l’augment de l’IVA en el sector cultural i ha afirmat que “a Granollers no hi sobra ni una paraula, ni una nota de música”. “Aquesta és una ciutat que sap que, per tirar endavant, cal comptar amb tothom” i ha afegit que “Granollers no renuncia a res: ni a l’art, ni a la cultura”
La nova programació compta amb obres d'èxit com "Barcelona", "Yes, We Spain is different" de Carlos Latre, Els Pets o el Ballet Nacional de Cuba (al Teatre Auditori de Granollers) o "Waltz", "El sopar" o "Cosas del mar" (al Teatre de Ponent).
Pots consultar tota la cartellera escènica de Granollers aquí.

