
RTVE i Filmoteca Española han penjat a Internet tots els noticiaris de l'històric No-Do: més de 4.000, produïts entre els anys 1943 i 1981. Entre aquests, n'hi ha uns quants dedicats al Vallès Oriental i la seva capital. De fet, Granollers surt en 29 dels noticiaris del franquisme que des de fa només unse setmanes es poden trobar a Internet. Es pot veure des de l'exposició provincial de ramaderia que es feia a la ciutat l'any 1944 (on es repartien trofeus a tort i a dret), fins a un partit del BM Granollers contra el Dankersen alemany, final de la Recopa, disputat a la ciutat vallesana l'any 1976 i guanyat pels granollerins a la pròrroga gràcies a la seva "rapidesa llatina".
De fet, l'esport és l'excusa més utilitzada pel franquisme per parlar de Granollers en el seu noticiari. D'aquí que en els vídeos penjats a Internet també hi aparegui durant diversos anys el Gran Premi de Cross Ciutat de Granollers, l'any 1973, per exemple, guanyat per l'anglès Chris Stewart. El No-Do també parla de la inauguració de l'Autopista del Mediterrani (l'actual AP-7), concretament del tram entre Barcelona i Granollers, l'any 1969, ja amb un peatge incrustat, que costava 25 pessetes. També apareix un festival internacional de titelles i la inauguració del Parquet.
El No-Do (acrònim de Noticiarios y Documentales), era un noticiari setmanal del règim franquista que precedia obligatòriament les pel·lícules en els cinemes des del 1942 fins al 1976. Després d'una etapa prèvia durant la Guerra Civil en la qual es deia simplement Noticieros, el No-Do es va crear el 1942 "a fi de mantenir, amb impuls propi i directriu adequada, la informació cinematogràfica nacional". La seva peculiar sintonia, el mateix que les repetides imatges del general Franco inaugurant embassaments, han quedat en l'imaginari col·lectiu de diverses generacions d'espanyols.
Clica a sobre de les fotos per anar als vídeos
I consulta aquí tots els No-Do que parlen de Granollers


