
La segona etapa de la sèrie documental Mestres, ambientada en quatre municipis del Vallès Oriental, s'ha presentat aquest dimecres en el marc de la primera jornada del Mercat Audiovisual de Catalunya, que es celebra a l'antiga fàbrica Roca Umbert de Granollers. Es tracta d'una iniciativa de la Xarmec (Xarxa de Municipis per a l'Educació en Comunicació), formada pels ajuntaments de Granollers, Mollet, Cardedeu i Santa Eulàlia de Ronçana. El documental tracta de descobrir a l'espectador la infinitat d'interaccions educatives que es donen en el nostre dia a dia, de forma quotidiana. Mestres és una sèrie adreçada a les televisions locals i és una proposta que pretén mostrar el potencial educatiu tant dels mitjans de comunicació de proximitat, com, també, el de totes les persones que viuen en una comunitat.
En la primera etapa de Mestres, l'any 2006, es van enregistrar set capítols d'uns 20 minuts de durada, i ara se n'han fet sis més, que s'emetran a les diverses televisions de la comarca. Concretament, a VOTV a partir del 26 de maig tots els dissabtes a les set de la tarda (amb alguna reemissió setmanal); a Vallès Visió a partir del 6 de juny tots els dimecres; a Canal 7 a partir del 28 de maig, cada dilluns; i a Televisió de Cardedeu a partir del 4 de juny, també tots els dilluns.
Sis capítols per mostrar tot tipus de mestres
Els sis capítols d'aquesta segona etapa de la sèrie documental recullen històries que mostren el paper de mestres que tothom juga en algun moment de la vida. Per això hi apareixen des dels Castellers de Mollet mostrant com ajuden a adaptar-se als nouvinguts, fins a uns pares de Cardedeu que han muntat un grup d'animació per distreure els més menuts. "Quan parlem de mestres, parlem de tothom; tots tenim un paper essencial en l'intercanvi de coneixements", ha destacat l'alcalde de Granollers, Josep Mayoral, en la presentació de la sèrie.
Mayoral ha sentenciat que la sèrie permetrà "que ens coneguem millor, que siguem més vallesans, que aprenguem uns dels altres". Han acompanyat l'alcalde de Granollers, la regidora d'Educació de Mollet, Alícia Domínguez; la regidora d'Educació de Santa Eulàlia de Ronçana, Isabel Valls, que ha reconegut que s'han trobat la sèrie feta, perquè amb els temps de crisi actual "segurament no tiraríem endavant un projecte com aquest"; i una representant de l'Àrea de Coneixement i Noves Tecnologies de la Diputació de Barcelona, institució que ha donat suport tècnic i econòmic al projecte.
