
Almenys dues persones han mort la matinada d'aquest dijous durant les protestes pels resultats de les eleccions d'Haití. La capital haitiana, Port-au-Prince, va sumir-se en el caos després que s'anunciessin els resultats de les eleccions celebrades el 28 de novembre, uns comicis envoltats de polèmica per les denúncies de frau i irregularitats. Els seguidors del candidat Michel Martelly van encendre barricades i van llençar ampolles i pedres, per protestar contra els resultats de la primera volta, que deixen Martelly fora de la cursa electoral. L'exprimera dama, Mirlande Manigat, i Jude Celestin s'enfrontaran en una segona volta. Amb tot això, l'ambaixada dels Estats Units a Haití posa en dubte els resultats electorals.
Segons Jean Mario Altenor, l'alcalde de la localitat de Les Cayes, els enviats de les Nacions Unides (ONU) van matar dues persones quan intentaven incendiar una oficina electoral, però des de l'ONU no han confirmat com s'han produït les morts, segons informacions de l'agència de notícies Reuters. Els mitjans haitians també parlen d'una tercera persona morta en les protestes al nord de l'illa. 


En declaracions a un programa de ràdio, Martelly ha acusat el consell electoral d'Haití d"'enfonsar el país en el caos" amb els resultats que havien anunciat, que "no eren bons". "Des d'aleshores, el país s'ha aixecat per exigir que el vot de la població sigui respectat", ha afegit l'excandidat presidencial. "Manifestar-se sense violència és un dret que té la gent", ha conclòs Martelly, que ha afegit que estaria amb el poble "fins a la victòria".


El president sortint, René Preval; el secretari general de l'ONU, Ban Ki-moon; l'Aalta representant de la Política Exterior i de Seguretat Comuna de la Unió Europea (UE), Catherine Ashton, i el ministre d'Exteriors canadenc, Lawrence Cannon, han fet una crida perquè la situació es calmi, i han demanat als candidats presidencials d'Haití que es dirigeixin a la població perquè la situació torni a la normalitat.