En menys de vint-i-quatre hores, Robert Prevost (Lleó XIV) ha passat de l'anonimat a estar en boca de tothom. S'ha parlat dels seus orígens, dels seus ideals i dels reptes que té al davant. Ara, també s'ha donat a conèixer un fet més curiós: quin és el seu plat preferit.
I la resposta està relacionada amb la seva etapa com a missioner al Perú, des de 1982 fins al 2023. Ho va explicar el mateix Lleó XIV en una entrevista fa uns anys a la ràdio peruana Exitosa. "Què és el que més m'agrada de la gastronomia? Doncs, moltíssimes coses però sobretot el cebiche i el cabrit sec."
El cebiche és un dels plats més icònics de la cuina peruana. Es fa amb peix blanc fresc, suc de llimona o llima, ceba vermella, coriandre i sal. Aquest plat peruà fresc i macerat normalment amb sabors cítrics, va ser declarat Patrimoni Cultural de la Nació (Perú) el 2004, reflectint l'orgull i la importància que té pels ciutadans del país.
El cabrit sec és un plat típic del nord del país andí que s'elabora amb cabrit de llet macerat en salsa i espècies. Habitualment se serveix acompanyat de iuca cuita, salsa criolla, arròs blanc i fesols.