Hi ha poques persones que tinguin la capacitat d'aconseguir la unanimitat en el Parlament Europeu. L'holandès Jeroen Dijsselbloem és una d'elles. Ministre de Finances d'Holanda i president de l'Eurogrup, que reuneix els ministres d'Economia i Finances de la zona euro, allà on va la polèmica l'acompanya. Fa uns dies, va provocar una polseguera quan va criticar l'actitud dels països del sud, dels quals va dir que no podien demanar ajuda econòmica si es dedicaven a malgastar "en dones i vi".
Des d'aleshores, l'holandès ha vist com un xàfec de crítiques i peticions de dimissió s'abatia sobre ell. El ministre, que pertany al Partit Laborista dels Països Baixos, es va mostrar prepotent davant les reaccions i no ha volgut demanar excuses. La darrera gota que ha fet vessar el got de la paciència ha estat la seva negativa a comparèixer al Parlament Europeu per informar sobre la situació a Grècia, segons ell per problemes d'agenda.
Per un dia, des de la dreta més euròfoba a l'esquerra radical, passant per les grans famílies polítiques de l'Eurocambra, que inclou el Grup Socialista, al qual pertany el laborisme holandès, li han demanat que plegui.
El Parlament Europeu exigeix la dimissió de Dijsselbloem per negar-se a comparèixer sobre Grècia
El president de l'Eurogrup acumula polèmiques i recentment es va despatxar amb unes declaracions contra els països del sud per gastar molt en "dones i vi"
ARA A PORTADA
Publicat el 03 d’abril de 2017 a les 17:03
Et pot interessar
-
Internacional La Unió Europea invertirà 12.000 milions a l'Àsia Central per obrir rutes comercials
-
Internacional Trump fa costat Le Pen per la inhabilitació: «L'esquerra europea fa lawfare contra la llibertat d'expressió»
-
Internacional El Tribunal Constitucional de Corea del Sud confirma per unanimitat la destitució del president Yoon
-
Internacional Pànic al centre d'Amsterdam per l'explosió intencionada d'un cotxe
-
Internacional Com afectaran els aranzels de Trump a les butxaques dels catalans?