Ja ho havia amenaçat a Donald Trump i ara ja és una realitat: Elon Musk funda el seu propi partit, America Party. L'objectiu del magnat tecnològic és derrotar el bipartidisme, que ell anomena "unipartidisme", que existeix amb els republicans i els demòcrates.
Elon Musk ha anunciat la fundació d'America Party aquest dissabte via una publicació a la seva xarxa social, X. "Per un factor de 2 a 1, si voleu tenir un nou partit polític, el tindreu! Arribarà la fallida econòmica al nostre país per malbaratament i corrupció, vivim en un sistema d'un partit, no en una democràcia", ha dit Musk via X, l'endemà de preguntar als seus seguidors si hauria de crear un partit polític. "Avui, el Partit Amèrica es crea per tornar-vos la llibertat", ha finalitzat.
Musk ha al·ludit a l'enquesta que va fer el dia anterior. En aquesta es preguntava als seus seguidors si volien "independència del sistema bipartidista (que també es podria dir unipartidista)" i van votar 1,2 milions de comptes d'X, dels quals va sorgir un 65% que votaven pel "sí".
By a factor of 2 to 1, you want a new political party and you shall have it!
— Elon Musk (@elonmusk) July 5, 2025
When it comes to bankrupting our country with waste & graft, we live in a one-party system, not a democracy.
Today, the America Party is formed to give you back your freedom. https://t.co/9K8AD04QQN
El fundador de Tesla i SpaceX ha afegit que una manera d'exercir influencia el sistema bipartidisme actual, dominats per Republicans i Demòcrates, seria centrar-se a obtenir "només 2 o 3 seients del Senat i de 8 a 10 districtes de la Cámara de Representants". "Donats els marges legislatius, afilats com un ganivet, això seria suficient per a servir com a vot decisiu en les lleis contencioses, assegurant que aquestes serveixen a la veritable voluntat del poble", ha dit l'empresari Sud-africà.
Un matrimoni que ha sigut costós
Elon Musk va deixar el seu lloc de l'administració republicana a finals de maig, després de gastar-se més de 300 milions en la campanya electoral de Trump. El tecnòleg era el responsable del Departament d'Eficiència Governamental i va tenir diverses desenteses amb Donald Trump per l'anomenada "gran i bonica llei" que finalment es va signar el divendres 4 de juliol, dia festiu als EUA, i que es preveu que la llei faci augmentar el dèficit i el deute del país.
Pel que fa a Donald Trump, ha respost dient que si Musk no rebés ajudes estatunidenques per a les seves empreses hauria de tornar a Sud-àfrica. Concretament, a principis de setmana, Trump va amenaçar en retallar els milers de milions de dòlars que reben les empreses de Musk del Govern federal.