La Trobada, el restaurant del temps de Terrassa (Teatre, 4), incorporarà a la sala a partir de dilluns 16 una gran taula on, si ho volen, podran entrar en contacte i dialogar els clients convencionals, que hi paguen amb diners, i els clients del temps, que, empobrits per la crisi, hi fan una hora de voluntariat per cada àpat gaudit.
La iniciativa aprofundeix en l’esperit del local, nascut al març a la seu de la colla castellera Minyons de Terrassa per reforçar l’autoestima i la proactivitat de persones en risc d’exclusió, i per fomentar-ne la convivència —trobada— i la col·laboració amb ciutadans menys afectats per la crisi, per tal que hi puguin “afrontar plegats un problema també compartit”.
Millores en l’experiència social i gastronòmica
Amb el repte de mantenir els més de 1.000 dinars que serveix cada mes —uns de 5.400 des del març—, el restaurant enceta temporada amb diverses novetats que, com la taula compartida, estan pensades per millorar l’experiència social i gastronòmica de tota la clientela, tant convencional com del temps. Mesclats en un mateix lloc i moment, sense distinció, els dos públics hi degusten els migdies entre setmana l’anomenada cuina del temps: “actual, estacional, pròxima i sense pressa”.
Altres incorporacions significatives a l’oferta de La Trobada són la rebuda de cada client amb un petit aperitiu gratuït; l’assessorament dietètic i nutricional, que garanteix menús equilibrats; l’augment de la gamma de productes socials i ecològics —com ara cervesa o cafè—, i la renovació del parament de les taules.
La Trobada ha editat díptics i pòsters promocionals que distribuirà per tot Terrassa per tal de donar a conèixer a la ciutadania la seva tasca i la seva oferta també fora de línia.
Un bon dinar amb valor afegit social per 7,50 euros
Paral·lelament, la plataforma de 31 entitats inclusives terrassenques ALEI, que gestiona el restaurant, ha decidit augmentar un euro el preu del menú de migdia, dels 6,50 euros —l’oferta de llançament— als 7,50.
L’import inclou dos plats, aigua o vi, pa, postres i l’iva
El petit increment permetrà mantenir una tarifa assequible i, alhora, que els clients convencionals contribueixin a la sostenibilitat financera de l’activitat, que no té ànim de lucre i que ha permès la creació de quatre llocs de treball i l’atenció de 55 clients del temps des del març. La Trobada assumeix sobrecostos considerables
per la compra de gènere de qualitat, de proximitat i sostenible socialment i ambiental, i que li proveeixen, en bona part, empreses familiars locals amb processos artesanals.
El nou preu continua, però, sense generar prou ingressos per cobrir totes les despeses del restaurant i del servei donat als clients del temps. Paral·lelament, doncs, La Trobada continua treballant per trobar fórmules que en garanteixin la continuïtat a mitjà termini. Aquest primer any, el restaurant cobrirà el dèficit de 60.000 euros gràcies a l’aportació La Marató de TV3. El projecte també ha rebut i agraeix donacions en espècie de particulars i organitzacions.
La Trobada permet que els clients es coneguin millor
El restaurant ubicat a la seu dels Minyons obre curs amb novetats que milloren l'experiència social i gastronòmica
ARA A PORTADA
Publicat el 15 de setembre de 2013 a les 07:37
Et pot interessar
-
Societat Milers de persones gaudeixen de la Festa Major de Terrassa 2025
-
Societat Presó pel veí de Terrassa que volia matar Pedro Sánchez
-
Societat Extingit l'incendi agrícola del Pla del Bonaire
-
Societat Tot el que has de saber si vas a la Festa Major de Terrassa
-
Societat Fer una donació i gaudir de la gastronomia a Terrassa: així és la proposta del Banc de Sang
-
Societat Terrassa presenta un joc de taula per fomentar la cooperació i l’economia social entre joves