«Ucraïna lliure»; Terrassa clama en contra de la guerra

Un miler de persones s'han concentrat a les portes de l'Ajuntament per mostrar la seva solidaritat amb el poble ucraïnès

Concentració a Terrassa en contra de la guerra a Ucraïna.
Concentració a Terrassa en contra de la guerra a Ucraïna. | Anna Mira
01 de març del 2022
Actualitzat a les 21:00h
Gairebé 20 anys després d'aquell colpidor No a la guerra d'Iraq l'any 2003, Terrassa ha tornat a mostrar el rebuig frontal contra els atacs militars, ara per part de Rússia a Ucraïna. I ho ha fet amb una multitudinària concentració Raval de Montserrat el dia que Vladímir Putin ha atacat militarment la capital d'Ucraïna, Kíev.

Un miler de veïns de la ciutat han cridat "Ucraïna lliure" en l'acte de suport que s'ha fet aquesta tarda al Raval de Montserrat. A les portes de l'Ajuntament, il·luminat amb els colors de la bandera ucraïnesa, els crits i cartells de "no a la guerra" han ressonat amb la caiguda de la nit. A terra, un símbol de la pau gegant fet amb espelmes que no han aconseguit mantenir-se enceses pel vent que bufava.

Entre els cartells que molts ciutadans han mostrat amb la bandera ucraïnesa s'hi ha pogut llegir "Stop war", "Putin asesino, púdrete en el infierno", "Ucraïna lliure" o "no a la guerra". A la concentració, alguns veïns de la ciutat, procedents d'Ucraïna no han aguantat les llàgrimes de dolor de pensar en l'horror que viuen les seves famílies.

Ha estat el cas de l'Olena qui plorava desconsoladament mentre explicava que "això és morir en vida". Els seus pares i tota la seva família viuen a Nikolo, una de les ciutats atacades per Rússia. "El meu pare m'ha dit que ell no baixarà al búnquer i que morirà de cara", diu mentre se li entretalla la veu.