El rotatiu ha titulat la notícia dient: "Catalan president calls for peaceful opposition to direct rule" (El president català demana una oposició pacífica a la imposició directa), i ha piulat la notícia a Twitter.
Catalan president calls for peaceful opposition to direct rule https://t.co/ixK5ITZm1r
— Financial Times (@FinancialTimes) 28 d’octubre de 2017
No obstant, el perfil oficial de la representació permanent d'Espanya a la Unió Europea s'ha afanyat a corregir el titular, assegurant que Puigdemont no era president, sinó "expresident". Amb tot, el mitjà ha modificat el titular, i a la seva versió digital es pot veure com han afegit el concepte ousted (expulsat) a la definició de "president català".
Former President, since yesterday
— ESPAÑA EN LA UE (@UeEspana) 28 d’octubre de 2017
Cal recordar que aquesta no és la primera ocasió en què es manifesta públicament la voluntat de fer pressió als mitjans de comunicació estrangers des de Madrid. Sense anar més lluny, el passat 11 d'octubre, i en sessió plenària al Congrés, el diputat de Ciutadans Juan Carlos Girauta, va preguntar al ministre d'Exteriors, Alfonso Dastis, com havia estat possible que Diplocat hagués fet més bona feina que tot un ministeri espanyol, amb milers de funcionaris per tot el món i un cos diplomàtic "de veritat".
Girauta va demanat explicacions a Dastis sobre per què els mitjans internacionals havien explicat la violència policial, els ferits i els fets de l'1 d'octubre, enlloc de seguir el relat del govern espanyol i desmerèixer la jornada, intentar disminuir les càrregues policials i desacreditar les fotografies de gent ensangonada.
C’s pregunta pq no es va controlar que els mitjans de comunicació internacionals no van amagar la violència de la policia española l’#1Oct pic.twitter.com/ZsjHzoxp4H
— Miquel Buch (@MiquelBuch) 11 d’octubre de 2017