
Els membres del Multireferèndum a Cervera el passat 25 de maig
Els promotors del Multireferèndum que es va celebrar el passat 25 de maig a Cervera, Tàrrega, Guissona, Bellpuig i Sant Antolí (Ribera d’Ondara) i que estaven processats pel Jutjat d’Instrucció número 2 de Cervera no acudiran finalment avui als jutjats tal com s'especificava a la citació judicial. El motiu d'aquesta incompareixença s'explica en base a que la causa s'ha arxivat perquè han passat els sis mesos legals que han possibilitat quedés automàticament sobreseguda. El judici, per tant, ha quedat suspès.
Segons ha explicat a Ràdio Tàrrega el portaveu de Multireferèndum Segarra Jaume Moya, la interlocutòria sobreseient les actuacions per prescripció evidencia que tot aquest procés ha estat "un foc d’encenalls".
El Multireferèndum va posar les urnes al carrer tot i que no tenien permís de la Junta Electoral per fer-ho. Aquesta desobediència no la va voler deixar passar un interventor del partit VOX, Antonio Martínez Carreño, que va acudir a la comissaria dels Mossos d’Esquadra de Cervera per denunciar la presència de les meses, als membres de la mesa i també a Manel Prat, responsable del Cos policial del municipi que no havia fet res per retirar les urnes del carrer. El Jutjat de Cervera va incoar judici de faltes, processant els responsables identificats pels atestats dels Mossos en cadascuna de les cinc taules.
Moya ha explicat a l'emissora targarina que els 20 membres de la plataforma estaven disposats a assumir les conseqüències que calguessin si un jutjat decidia que l'actuació del Multireferèndum anava contra la llei.
Un arxivament que ja es va fer a Balaguer
El cas que s'ha viscut a Cervera i Tàrrega és molt similar al que ja es va viure a Balaguer a final d'any, quan la jutge que instruïa el cas dels 25 voluntaris del Multireferèndum citats a judici va decidir arxivar el cas a petició de la fiscalia de Lleida, que ho va demanar al considerar que ''no existeix falta de desobediència''.