
El tancament deixarà un 20% de la població activa de Tàrrega a l'atur Foto: Oriol Bosch
L'Ajuntament de Tàrrega està concertant un calendari de reunions amb representants del Govern per analitzar la possible continuïtat de l'empresa Incryen (antiga Indox) davant la comunicació de l'extinció de la totalitat de contractes de la plantilla. En aquest sentit, l'alcaldessa Rosa Maria Perelló i el conseller d'Empresa i Ocupació, Felip Puig, han acordat aquest dimarts reunir-se properament per a tractar la possible continuïtat de l'esmentada empresa i la sol·licitud de l'equip de govern per atraure noves inversions al municipi.
En una primera conversa telefònica, Puig ha traslladat a Perelló la seva preocupació pel tancament de l'emblemàtica fàbrica targarina. En paral·lel, l'equip de govern manté contactes amb portaveus del comitè d'empresa per fer un seguiment de la situació. L'Ajuntament de Tàrrega no es resigna a veure tancada definitivament l'empresa Incryen, fet de repercussió social i econòmica molt negativa per al municipi, i expressa el seu ple suport als treballadors afectats per aquest expedient.
Tal com va informar ahir dilluns el comitè d'empresa, els acomiadaments representen al voltant del 20% de la població activa de Tàrrega i malgrat que se'ls ha garantit la nòmina de febrer, la del març ja no la cobraran i ara comença un període de 15 dies de negociacions a tres bandes entre els administradors concursals, la magistratura i l'empresa. Els treballadors lamenten la mala gestió del grup Ros Roca ja que asseguren que hi ha demanda del producte que fabriquen, principalment cisternes d'acer inoxidable.
Demà dimecres està prevista una assemblea de treballadors per informar de la situació i preparar possibles mobilitzacions com una manifestació pels carrers de Tàrrega. La mesura afecta a uns 190 treballadors principalment de Tàrrega però també d'Anglesola i la planta de Sant Just Desvern.