El conseller de Governació, Jordi Ausàs, que ha visitat aquest dimecres al matí els quatre telecentres, ha dit que aquesta xarxa suposa la "vinculació del treball en el propi territori". Ha afegit que amb la contractació d'aquests 24 teletreballadors ha "decaigut" l'índex d'atur un 3,2%.
La selecció de les quatre poblacions s'ha fet en funció de l'interés mostrat pels ajuntaments la possibilitat de disposat dels treballadors adients i la disponibilitat d'infraestructures de telecomunicacions adients (Internet de banda ampla). Els ajuntaments han cedit els espais on s'ha ubicat el centre ocupacional.
Aquesta xarxa de centres rurals de teletreball està impulsada per la Fundació Etnobiodiversidad, vinculada a l'empresa multinacional Indra, que compta amb més de 30.000 treballadors. A les persones que treballen en aquests centres se'ls ofereix un horari fleixible de 30 hores setmanals, afavorint la conciliació de la vida laboral i familiar. La majoria dels treballs estan ocupats per dones.
Oriol Pons, coordinador de la xarxa de centres al Pallars Jussà, explica que la feina consisteix en la introducció de dades a un sistema informatitzat des d'un suport paper.
Si aquest projecte es desenvolupa correctament al Pallars Jussà no es descarta que s'ampliï a altres comarques del Pirineu com el Pallars Sobirà, el que suposaria doblar el nombre de treballadors, fins a uns 40. La mateixa iniciativa s'ha portat a terme amb èxit a zones de muntanya de l'Aragó on la Fundació Etno hi té nou centres ocupacionals amb la seu a Barbastro.
Ausàs ha presentat la Xarxa Rural de Teletreball. Ausàs ha presentat la Xarxa Rural de Teletreball.