Creixen un 3% les vendes de panellets a Lleida

S'han venut uns 4.000 panellets de safrà, la nova varietat que aspira a consolidar-se

Publicat el 01 de novembre de 2015 a les 10:15
Els lleidatans han pogut tastar aquest any una nova varietat de panellets elaborada amb safrà de les Garrigues. Tot i que les varietats tradicionals de pinyons i ametlles continuen representant el gruix de les vendes, aquesta nova proposta també ha generat molta curiositat. Segons el Gremi de Forners de Lleida, s'han venut uns 4.000 panellets de safrà, una quantitat petita respecte el total però que ha satisfet els pal·ladars dels qui busquen els gustos més innovadors.

El president del Gremi, Manel Llaràs, destaca que s'ha aconseguit, a més, l'objectiu de difondre aquest conreu de proximitat. Els forners de Lleida preveuen que el de safrà es consolidi com una varietat més de panellet que s'ofereixi cada any. Pel que fa a les vendes globals, el Gremi estima que a les comarques de Lleida s'arribarà als 134.000 quilos, un 3% més que l'any passat.