El Festival de Música Antiga dels Pirineus presenta els dos últims concerts

Divendres 9 de setembre, a la Seu d’Urgell, tindrà lloc l’acte oficial de cloenda del Festival.

Publicat el 07 de setembre de 2011 a les 18:25
Sarao de la Chacona.

El Festival de Música Antiga dels Pirineus presenta els seus dos últims concerts aquest cap de setmana amb una nova estrena mundial: la recuperació del Libro segundo de tonos y villancicos de Joan Araniés, una producció pròpia del festival en col·laboració amb la Universitat de Lleida.

L’ensemble Nuevo Sarao, dirigit per Rafael Bonavita, interpretarà l’obra Libro segundo de tonos y villancicos a una, dos, tres i qvatro voces de Joan Araniés,mestre de capella de la catedral de la Seu d’Urgell entre 1627 i 1634 i de nou el1649. Aquest concert es podrà sentir el divendres dia 9 de setembre a les 22h a la Sala Sant Domènec de La Seu d’Urgell, i el dissabte 10 de setembre a les 20h a l’Església de Sant Andreu de València d’Àneu.
 
Aquesta producció és el resultat de la col·laboració entreel FeMAP, el grup de recerca de la Universitat de Lleida, liderat pel professor Màrius Bernadó, i l’ensemble especialitzat en música antiga Nuevo Sarao, creat especialment per a aquests concerts. El repertori que aplega el recull d’Araniés, representa un recorregut pels temes que constantment amenitzaven les vetllades festives i musicals en temps del barroc: cançons d’amor, de viatges o sobre la moral i les seves contradiccions. Publicat a Roma el 1624, aquest volum de tonos y villancicos d’Araniés constitueix una mostra excel·lent de la música ibèrica i italiana de l’època, i el millor exemple de les estretes relacions culturals i musicals existents entre les dues ribes de la Mediterrània en aquell moment.

Sobre el Festival de Música Antiga dels Pirineus
 
El Festival de Música Antiga dels Pirineus ha nascut fruit de la unió d’esforços entre diverses localitats del Pirineu català. Amb la voluntat de crear una programació d’alta qualitat i de referència dins i fora del nostre país, deu municipis pirinencs creen el FeMAP, un festival que pretén vincular la música antiga al ric patrimoni arquitectònic de la zona, posant especial èmfasi en l’art i arquitectura del període romànic. El Festival de Música Antiga dels Pirineus es posiciona també com una plataforma per a la promoció internacional dels ensembles de Catalunya, i com una eina de recuperació i projecció del patrimoni musical de casa nostra.