El malbaratament alimentari
La setmana passada amb l’escola vam anar a una exposició a la Plaça de les Monges de la Mancomunitat d’Escombraries, tractava del malbaratament alimentari.
Ens van explicar que no havíem de generar tants residus alimentaris, perquè hi ha molta gent que passa gana.
Per no fer això quan mengem i no en volem més, estaria molt bé guardar el menjar en un “taper” i menjar-lo a d’altres hores. Ens van ensenyar com a les neveres hi ha diferents prestatges, uns més freds i uns altres no tant, cada aliment va en un lloc diferent, la carn al més fred. Cal que quan deixem un aliment encetat a la nevera l’emboliquem, perquè els bacteris poden anar d’una banda a l’altra. Ens van recomanar que cada mes netegem la nevera i així les bactèries no afectaran el nostre menjar.
Allà vaig aprendre que no hem de malgastar el menjar, ni llençar-lo quan no tenim més gana, perquè cada dia hi ha persones que es moren ja que no tenen res per poder menjar.
Al final de l’exposició ens van donar una llibreta que serveix per apuntar la llista de la compra i ara cada dia quan hem d’anar a comprar escric tot el que hem de comprar i el que no necessitem no ho comprem, perquè sovint comprem coses que no les fem servir per a res i al final les acabem llençant, per exemple: quan veiem una oferta ens pensem que allò ens servirà de molt i al final és innecessari o no ens ho podem acabar. És a dir, que moltes vegades l’únic que fem és malgastar diners.
Joan Pubill Llach 5è
Escola Pau Claris