En aquest sentit, la tinent d'alcalde de Promoció Econòmica de l'Ajuntament urgellenc, Teresa Casassas, ha manifestat que “el compromís de l'Ajuntament es tornar a celebrar la Fira de Primavera quan el país es recuperi de la crisi econòmica en què estem immersos”.
Al respecte, Casassas ha explicat que els motius que han portat a prendre aquesta decisió són de caràcter econòmic, ja que el cost que aquesta exhibició representa per a l’ajuntament és, en aquests moments, inassumible. “En un moment de crisi com l’actual, ha explicat Casassas, hem de concentrar esforços en les fires del nostre calendari que, com el Mercat Medieval o la fira de Sant Ermengol, tenen més retorn a la ciutat”.
Per la seva part, Amadeu Ribot, un dels representants de l' Associació de Raça Bruna de l’Alt Urgell i la Cerdanya, ha remarcat que des del sector ramader és veu amb molt bons ulls aquest canvi de calendari i d'espai per organitzar el certament ramader.
Recordem que l’Ajuntament de la Seu d’Urgell va iniciar la Fira de Primavera l’any 2005, amb la celebració del Concurs Nacional de la Raça Bruna dels Pirineu. Durant aquest sis anys, la Fira ha ha estat marc de celebració de 2 concursos nacionals de la raça bruna i un concurs nacional de la raça frisona. Pel que fa a concursos comarcals d’aquestes dues races, se n’han celebrat anualment. En els darrers anys, la Fira també havia acollit exhibició d’exemplars de les races llemosina, xerolesa i cavall pirinenc català.
L'Ajuntament de la Seu i les associacions ramaderes han arribat a un acord. L'Ajuntament de la Seu i les associacions ramaderes han arribat a un acord.