Les captures van ser prop d'un 50% inferiors a les de l'any passat, cosa que ve a confirmar la important davallada que està patint la truita autòctona als rius pirinencs durant els últims anys.
L'empresa va posar a disposició del cos d'Agents Rurals deu operaris que juntament amb dos treballadors fluvials de Forestal Catalana i quatre agents rurals es van distribuir en dos grups independents, amb dos aparells de pesca elèctrica i diversos salabres i cubells. Cada grup disposava a més d'un tanc d'aigua amb oxigen on s'hi anaven dipositant els peixos per a la seva posterior translocació al riu Noguera Pallaresa, que és el que alimenta el canal de Sossís. Tots els peixos es van alliberar entre Collegats i Sort al Pallars Sobirà
Tal com preveu la Llei d'ordenació sostenible de la pesca en aigües continentals, les tasques de rescat són responsabilitat de l'empresa explotadora. En aquest cas Ibérica de Energías, SL es va fer càrrec de totes les despeses derivades del rescat de les truites, que es va fer sota la supervisió d'agents del cos d'Agents Rurals, que van col·laborar en tot el procés. Bona part de les truites capturades estaran disponibles per a l'època de reproducció que s'inicia a partir del mes de novembre.
Aquest canal i la central de Sossís (Conca de Dalt) es van construir al voltant del 1910 per abastar d'electricitat les obres de la presa del pantà de Sant Antoni al Pallars Jussà.
Una de les 1.900 truites rescatades al canal de Sossis. Una de les 1.900 truites rescatades al canal de Sossis.