El foc s'ha pogut estabilitzar al migdia i, un cop assegurat tot el perímetre, s'ha pogut donar per controlat. Com cada dia, amb l'ocàs, totes les dotacions s'han retirat del lloc de l'incendi i, per demà, està prevista l'actuació d’una Unitat helitransportada i una altra per terra.
CONTROLAT #IFGuingueta https://t.co/gf0aAH6S6g
— Bombers (@bomberscat) 4 de novembre de 2016
Al llarg del dia d'avui s'han anat revisant totes les fumaroles i els punts calents que hi havia a l'interior del perímetre per evitar revifalles. Aquesta feina, juntament amb la pujada de les humitats, ha fet que tota la zona quedés assegurada.

La columna de fum de l'incendi de Cerbi, el passat diumenge. Foto: Mireia Segú
De les 576 hectàrees cremads, unes 400 hectàrees pertanyen al municipi de la Guingueta d'Àneu i al voltant d'unes 167 al municipi d'Alt Àneu. La major part de la vegetació cremada és matoll (328 hectàrees) mentre que la resta són pastures (78 hectàrees), massa arbrada (71 hectàrees) i terrenys improductius (32 hectàrees). La superfície afectada del Parc Natural de l'Alt Pirineu és d'unes 104 hectàrees.
Un llamp va provocar l'incendi
Un llamp caigut el passat dia 24 d'octubre i que hauria quedat latent durant cinc dies fins a revifar el dissabte al vespre, dia de l'inici del foc, és la hipòtesi més ferma amb la que treballen els Agents Rurals com a principal causa de l'incendi. Així ho explicava el meteoròleg Eloi Cordomí aquest dijous.