Fins fa poc sempre havia utilitzat els nabius deshidratats, molt fàcils de trobar i més encara de conservar. Ara també en podem provar de frescos al mercat, així que... recepta amb nabius frescos.
Ingredients per a 2-3 persones:
1 ou
120 cc. de llet evaporada
125 gr. de farina
2 c / s de sucre bru
1 c / c de llevat en pols
25 gr. de mantega tova
sal
100 gr. de nabius
Barregeu amb una batedora o robot tots els ingredients menys els nabius, ha de quedar una massa ben fina i sense grumolls.
Afegiu els nabius i remeneu bé perquè s'integrin a la massa.
Pinzelleu una planxa o paella calenta amb oli i a foc mig, aneu posant cullerades de la massa, deixeu-ho coure tot just un minut per cada costat. Reserveu.
A l'hora de menjar es pot escampar sucre glacé i acompanyeu de mel o melmelada de fruits vermells, en aquest cas és melmelada de mores (aquí).
NOTA: Es pot emprar llet en lloc de llet evaporada, la quantitat seria d'uns 100 cc. una mica menys en ser més fluida aquesta.
** La densitat de la massa ha de permetre abocar-la a cullerades a la planxa o paella.
** C / s = cullerada sopera
** C / c = cullera de les de cafè
Blog de cuina de la dolorss
ARA A PORTADA
Publicat el 08 d’octubre de 2016 a les 00:39
Et pot interessar
-
Societat Catalunya podria oferir una trentena de places MIR per a la nova especialitat d’Urgències
-
Societat Tàrrega compra una escola bressol privada per ampliar l’oferta municipal
-
Societat Tanquen els accessos amb vehicle privat al parc nacional d’Aigüestortes
-
Societat Larrosa demana connexions ferroviàries amb els polígons i reformular l’A-14 fins a França
-
Societat Lleida tornarà a obrir el pavelló firal per acollir temporers
-
Societat Llum verda condicionada per als parcs eòlics d’Endesa a les Garrigues