El president del Col·legi d’API de Lleida, Jaume Aldabó, ha explicat que es faran dues edicions del curs (una a la Plana de Lleida i una altra a l’Alt Pirineu i Aran de forma itinerant) amb l’objectiu d’arribar a totes les comarques lleidatanes. La previsió és fer tres sessions de quatre hores durant tres dissabtes consecutius i els encarregats d’impartir les xerrades seran l’arquitecte urbanista, Rafael-J Criado, i l’advocat, Enric Vicente.
El vicepresident segon de la Diputació de Lleida, Josep Presseguer, ha explicat que la complexitat i la transcendència del desenvolupament del sòl industrial ha fet necessari dissenyar aquest curs formatiu. L’objectiu és assessorar els tècnics en aquest àmbit perquè puguin resoldre dubtes i alhora dinamitzar els seus municipis mitjançant la promoció urbanística industrial.
Aquest curs de formació és un dels projectes que s’han derivat de la signatura del conveni que es va signar entre el Patronat de Promoció Econòmica de la Diputació de Lleida i API Lleida.
Durant els primers mesos de vigència del conveni han treballat en el disseny d’aquest pla de formació i també en l’elaboració d’estudis sobre l’estat del plantejament urbanístic dels municipis de les comarques lleidatanes.
Les primeres conclusions d’aquest estudi indiquen que els municipis ja han començat a actuar de forma positiva pel que fa al desenvolupament urbanístic industrial. No obstant això, les conclusions finals de l’estudi es donaran a conèixer a finals d’aquest any o principis del vinent
L’objectiu dels estudis és analitzar la situació actual per què serveixi d’assessorament als municipis per definir els principals eixos de desenvolupament econòmic de les comarques lleidatanes.
Els primers resultats del conveni han estat presentats aquest dijous pel vicepresident segon de la Diputació de Lleida, Josep Presseguer; el president del Col·legi d’API de Lleida, Jaume Aldabó; i el director del Patronat de Promoció Econòmica, Gerard Guiu.
Imatge de la presentació del curs Imatge de la presentació del curs.