En total, ha col·locat vuit xarxes i altres elements complementaris al barranc de Port Ainé, a Rialp (Pallars Sobirà), en el marc d'un projecte de restauració hidrologicoforestal que s'hi porta a terme. És una tècnica innovadora que vol substituir els tradicionals dics de formigó ja que pesa menys, és més barata, té menys impacte visual i ambiental i és més fàcil d'instal·lar.
En concret es tracta de la instal·lació de vuit dics flexibles de malla metàl·lica que eviten que les pedres, terra i restes de vegetació que arrosseguen els torrents malmetin les carreteres i camins forestals. Així mateix, aquestes malles, en retenir els materials dipositats, redueixen el pendent del llit del torrent i d'aquesta forma es redueix el risc d'erosió i de moviments dels materials.
Els tècnics van poder comprovar la seva funcionalitat a finals de juliol, durant una tempesta a Port Ainé que va deixar uns 40 litres per metre quadrat. Les malles van retenir més de 23.000 metres cúbics de materials arrossegats, evitant així danys a les xarxes de comunicacions i a les obres de drenatge de la zona, segons el Departament de Medi Ambient.
La utilització d'aquests dics de malla metàl·lica és una tècnica innovadora que vol substituir als tradicionals dics de formigó. Aquest tipus de dics han estat testats en altres països com Suïssa, Japó o els Estats Units d'Amèrica on s'ha comprovat la seva eficàcia. A Catalunya des de l'any 2006 s'estan portant a terme unes experiències per assajar aquesta tècnica i monitorar el seu funcionament mitjançant un conveni entre l'empresa pública Forestal Catalana, Geobrugg Ibérica, el Centre Tecnològic Forestal de Catalunya i la Universitat Politècnica de Catalunya.
Una de les malles instal·lades. Una de les malles instal·lades.