Primer pas per aplegar els agents implicats en la gestió de senders

Publicat el 06 de novembre de 2009 a les 17:58

Les jornades han servit per començar a fer camí cap a una nova definició dels nous usos d'aquestes 'infraestructures', cap a l'aprofitament d'aquest patrimoni per al benefici de la població i cap a un rendiment econòmic.

L'IDAPA ha organitzat el primer curs de gestió de gestió de camins i mobilitat a l'Alt Pirineu i Aran que s'ha clos aquest divendres a Sort. Reunint en un mateix espai d'aprenentatge i de debat, els tècnics que treballen en la gestió del senderisme de les comarques de l'Alta Ribagorça, l'Alt Urgell, la Cerdanya, el Pallars Jussà, el Pallars Sobirà i el territori de l'Aran.

Els objectius fonamentals sobre els quals ha incidit el curs han estat donat a conèixer el marc normatiu regulador dels camins i la circulació motoritzada pel medi natural aplicable a Catalunya, i debatre les diferents metodologies per a la confecció d'inventaris de camins. També s'han donat a conèixer diferents models de gestió de la mobilitat rural i de lleure, tant del Pirineu com d'altres territoris europeus.

S'ha estudiat la realitat de les diferents comarques de l'Alt Pirineu i Aran en matèria de camins i de senderisme i s'ha fet una aproximació a altres usos dels camins per tal d'establir uns objectius i una metodologia de treball en matèria de camins i senderisme a l'Alt Pirineu i Aran.

Han participat al curs una cinquantena de persones entre tècnics d'administracions locals, entitats, empreses dedicades al guiatge, responsables de refugis o entitats conservacionistes entre altres. El curs també ha inclòs un viatge a Suïssa per prendre models de gestió d'aquest país pioner en aquest àmbit.

 

 

Un moment del curs amb Oriol Nel·lo, com a ponent. FOTO: Escribà, Salomé. Un moment del curs amb Oriol Nel·lo, com a ponent. FOTO: Escribà, Salomé.