Proven a Alguaire un «caçador» de drons hostils en instal·lacions com aeroports

L'aparell, mitjançant l'ús de la tecnologia, podria localitzar l'altre, li llençaria una xarxa i el traslladaria a un lloc segur, sense necessitat d'inhibir-lo

Publicat el 28 de febrer de 2019 a les 23:16
Actualitzat el 28 de febrer de 2019 a les 23:20
L'empresa Coserima, ubicada a Barcelona, està duent a terme aquest setmana a l'Aeroport de Lleida-Alguaire proves del sistema tecnològic innovador que està desenvolupant mitjançant l'ús d'un dron per tal de poder interceptar drons hostils en instal·lacions com ara aeroports o àrees restringides on no es poden fer servir sistemes d'inhibició.

Un cop el sistema antidron detectaria l'aparell hostil, comunicaria automàticament les seves dades (coordinades, l'alçada i la velocitat) al dron que la firma ha anomenat Argus Predator i aquest el localitzaria, l'enfocaria amb una càmera d'alta resolució i començaria a seguir-lo, sense necessitat de pilotar-lo. Quan el programari consideraria que és el moment oportú, dispararia una xarxa i capturaria el dron hostil i, posteriorment, el traslladaria a un lloc segur.

Es tracta d'un sistema "complex" l'objectiu del qual es poder capturar drons hostils en àrees restringides com ara aeroports on la normativa no permet utilitzar sistemes d'inhibició per aturar la possible presència d'un aparell hostil. "A partir d'un programari específic que combina electrònica i tecnologies com ara la intel·ligència artificial i la realitat augmentada estem configurant un sistema que evitaria la invasió en aquest tipus d'instal·lacions", ha explicat el gerent i responsable d'operacions de Coserima, Peter Srnec.

L'empresa està ubicada a Barcelona tot i que ha desenvolupat part del programari tecnològic a la República Txeca.