La Generalitat ha dit que s'ho estudiarà i per això es tornarà a reunir amb els capdavanters de la proposta per estudiar possibles accions per tal de difondre-la.
L'alimentació animal a Catalunya depèn en gran part de productes estrangers, i això, segons Slow Food, acabarà sent insostenible. Per això l'organització ha proposat al Departament d'Agricultura que es difongui i s'investigui sobre la utilització de llavors lleguminoses o gramínies, com l'erb o l'espelta, el fenigrec o l'ordi de sis files, per tornar a alimentar els animals com es feia segles enrere.
Ja hi ha diverses granges catalanes que funcionen amb aquesta tècnics 'aprofitant tots els recursos nutricionals que arriben integres amb les llavors ecològics', segons ha detallat un dels pagesos implicats, Josep Bové. El president d'Slow Food, Joan Inglada, ha mostrat la seva preocupació perquè 'l'actual model de ramaderia de baix cost serà insostenible'.
Bové també ha afegit que 'l'actual sistema és evident que no s'aguanta per enlloc', ja que 'cal saber com podem alimentar la terra, i així ens alimentarem bé nosaltres'. Slow Food creu que la posada en marxa de la tècnica 'generaria nous llocs de treball sobretot per pagesos joves'.
El conseller Joaquim Llena, s'ha reunit amb els representants d'Slow Food. El conseller d'Agricultura, Joaquim Llena, s'ha reunit amb els representants d'Slow Food. FOTO: Xavier Lozano.