
El cinema París és l'únic de Solsona
La inversió necessària per a aquest canvi tecnològic, estrenat la setmana passada, ha estat de 63.000 euros. Els ens locals hi aportaran 12.300 euros cadascun, la part de la inversió no recuperable i no coberta per un altre ajut del Departament de Cultura de 37.000 euros. En contrapartida, el Cinema París es compromet a mantenir la sala oberta durant un mínim de cinc anys amb una programació estable. Durant aquest temps, organitzarà anualment dues edicions del cicle de Cinema Infantil en Català (CINC) i durant tot l’any programarà pel·lícules doblades en català els mateixos dies i horaris de la resta de projeccions.
A més, el propietari cedirà les instal·lacions per a actes organitzats pel Consell Comarcal o l’Ajuntament o entitats locals amb la col·laboració de les institucions. En cas que s’incompleixin algunes d’aquestes condicions, el cinema haurà de retornar les quantitats aportades de manera proporcional. La digitalització del Cinema París ha comportat una millora substancial en la qualitat de l’oferta cinematogràfica de la comarca, ja que permet visualitzar les cintes en alta definició i millorar-ne la qualitat del so. A més, farà possible que les estrenes arribin molt abans, al mateix temps que a les grans sales del país.
Per a la regidora de Cultura, Sara Alarcón, aquest acord de col·laboració a tres bandes era necessari “per evitar deixar Solsona i la comarca òrfenes d’un servei cultural tan popular”. Així mateix, considera que “també és una forma de fer promoció econòmica, fent que Solsona sigui competitiva com a ciutat i capital de comarca”. El conseller comarcal de Cultura, Josep Maria Casafont, apunta que aquest conveni és “cabdal per poder continuar disposant d’un servei de qualitat a nivell cultural i històric”. I afegeix que “el setè art ajuda a potenciar culturalment les ciutats i millora la vida social del Solsonès”.