La traducció de cacio e pepe seria formatge i pebre.
El vaig provar per primera vegada a Roma, en un restaurant del Trastevere aconsellada per un amic xef de Venècia i aquesta és la meva versió del plat.
Ingredients per a 3 persones:
250 gr. de pasta fresca
100 gr. de formatge pecorino romà
1 cullerada sopera rasa de pebre de Sichuan
sal
Bulliu la pasta seguint les indicacions del fabricant, en ser fresca tarda uns 4-5 minuts. Escorreu-la i reserveu part del brou de la cocció.
Mentre en una paella torreu els grans de pebre fins que desprenguin el seu aroma, un minut, dos com a màxim.
En un recipient ampli poseu el formatge que haureu ratllat al moment, pebre acabat de moldre al gust i barregeu-ho amb una mica del brou calenta de la cocció perquè formi una salsa espessa.
Afegiu la pasta escorreguda a aquest recipient, remeneu bé perquè la pasta s'impregni de la salsa.
Serviu en els plats i afegiu, al gust, pebre mòlt per sobre.
Blog de cuina de la dolors
ARA A PORTADA
Publicat el 23 de juliol de 2018 a les 00:22
Actualitzat el 23 de juliol de 2018 a les 10:13
Et pot interessar
-
Societat
Els Premis Literaris de Lleida 2025 reben un rècord de 105 originals, 26 d'assaig i 79 de poesia
-
Societat
Creixen les alertes per assetjament escolar a Lleida i els estudiants es mobilitzen contra el bullying
-
Societat
La CHE prohibeix la navegació a Santa Anna i Canelles fins que no disposin d'una estació de neteja d'embarcacions
-
Societat
Els millors plans per la Castanyada 2025 a Ponent
-
Societat
Horitzons arriba al quart número viatjant de la Franja a Washington i amb la veu de Vallverdú
-
Societat
La Diputació de Lleida repararà la memòria dels 537 treballadors represaliats pel franquisme
