La traducció de cacio e pepe seria formatge i pebre.
El vaig provar per primera vegada a Roma, en un restaurant del Trastevere aconsellada per un amic xef de Venècia i aquesta és la meva versió del plat.
Ingredients per a 3 persones:
250 gr. de pasta fresca
100 gr. de formatge pecorino romà
1 cullerada sopera rasa de pebre de Sichuan
sal
Bulliu la pasta seguint les indicacions del fabricant, en ser fresca tarda uns 4-5 minuts. Escorreu-la i reserveu part del brou de la cocció.
Mentre en una paella torreu els grans de pebre fins que desprenguin el seu aroma, un minut, dos com a màxim.
En un recipient ampli poseu el formatge que haureu ratllat al moment, pebre acabat de moldre al gust i barregeu-ho amb una mica del brou calenta de la cocció perquè formi una salsa espessa.
Afegiu la pasta escorreguda a aquest recipient, remeneu bé perquè la pasta s'impregni de la salsa.
Serviu en els plats i afegiu, al gust, pebre mòlt per sobre.
Blog de cuina de la dolors
ARA A PORTADA
-
-
Maria Àngels Balsells fa història com a primera rectora de la Universitat de Lleida Àlvar Llobet i Sotelo
-
-
Balaguer opta a 12,5 milions per transformar a fons el Centre Històric entre 2026 i 2030 Àlvar Llobet i Sotelo
-
Les Garrigues preveu una campanya millor que la dels tres darrers anys «desastrosos» Àlvar Llobet i Sotelo
Publicat el 23 de juliol de 2018 a les 00:22
Actualitzat el 23 de juliol de 2018 a les 10:13
Et pot interessar
-
Societat
Els noms que triomfen a Lleida el 2024 trenquen tots els pronòstics
-
Societat
Una associació reclama prioritzar el transport públic actual abans que el nou AVE Lleida-Madrid
-
Societat
Lleida es reivindica amb l’Agrobiotech, la fira del futur del camp
-
Societat
Jutjaran la treballadora d'un local d'oci de l'Alta Ribagorça per traficar amb cocaïna i heroïna
-
Societat
El Govern ultima canvis perquè més regants accedeixin als ajuts de la modernització dels Canals d’Urgell
-
Societat
Baqueira Beret encetarà la temporada amb neu fresca i pistes noves
