Connectar el propietari d'una mascota perduda amb aquell que l'ha trobada. Aquest és l'objectiu de l'aplicació mòbil Bestfriend vuelve a casa, creada recentment per tres joves pallaresos. Quan en Vicenç Cava i la Gemma Gay van perdre el Pedrito, el seu periquito van veure que la única manera de trobar-lo era recórrer a la tradicional enganxada de cartells pels carrers. Van voler posar-hi remei i, amb l'ajuda de l'Eduard Micàs, en va sortir l'aplicació.
"Vam penjar molts cartells però només arribàvem a una part petita de Barcelona, i els animals poden caminar i anar molt més enllà del teu barri", recorda Cava, "vam pensar que una manera d'ajudar aquells que els hi passava el mateix que a nosaltres seria creant l'aplicació".
El funcionament de l'aplicació és senzill. Un cop registrat, l'usuari ha de descriure l'animal perdut o trobat i penjar-hi alguna fotografia. En cas que un usuari avisi d'una mascota perduda, els propietaris d'animals amb les mateixes característiques rebrà una notificació per posar-se en contacte amb l'usuari que l'ha trobat.
Encara que el principal objectiu era ajudar els propietaris que havien perdut el seu animal domèstic, ara l'aplicació ja ofereix més serveis: des d'opcions per adoptar una mascota fins a un mapa amb les clíniques veterinàries més properes. La intenció dels impulsors de l'aplicació és acabar incloent-hi també protectores, centres de recollida d'animals i d'altres col·lectius que ajuden les mascotes.
L'aplicació està disponible tant per a dispositius d'IOS com per als d'Android. És gratuïta, sense anuncis i té versió en català i castellà. En els dos mesos que fa que està al mercat ja compta amb més de 1.000 descàrregues i 300 usuaris registrats. Cava destaca que tot i que la majoria de descàrregues són de Barcelona, n'hi a moltes també del Pallars.
Tres lleidatans creen una aplicació per ajudar a trobar mascotes perdudes
"Bestfriend vuelve a casa" connecta els propietaris d'animals perduts amb els usuaris que l'han pogut trobar
ARA A PORTADA
Publicat el 30 de gener de 2018 a les 12:58
Et pot interessar
-
Societat L’Hospital del Pallars comença a oferir quimioteràpia per reduir desplaçaments
-
Societat Vel integral i espai públic: el debat que va començar a Lleida
-
Societat Més pedres, més grans i més sovint: l’augment de les calamarsades alarma el camp lleidatà
-
Societat Daniel Palau no s'oposa al vel: «Tots els símbols religiosos han de poder ser expressats amb normalitat»
-
Societat El bisbe electe de Lleida, Daniel Palau, defensa la llibertat religiosa i evita pronunciar-se sobre el vel
-
Societat Alcarràs consolida el BIOHUB Lab com a motor d’innovació agroindustrial