Uns 4.000 visitants s'han passejat aquest diumenge pels camps de presseguers florits d'Aitona, al Segrià, que en aquesta època es converteixen en un immens mar de color rosa. Segons l’Ajuntament, més de 15.000 persones ja han visitat els camps de fruiters des de principis de mes, una xifra rècord que supera totes les expectatives. Són turistes que han participat en visites guiades o que han optat per fer recorreguts pel seu compte. L'alcaldessa, Rosa Pujol, ha explicat que entre els visitants d'aquest diumenge hi havia un grup de 200 japonesos que han arribat des de Barcelona atrets per l'espectacularitat del paisatge.
I és que al país nipó també és molt tradicional visitar els camps florits, en aquell cas de cirerers, i per això al punt de mira del consistori hi ha la vinculació del projecte de Fruiturisme local amb la referència del Japó. Fa sis anys que l'Ajuntament d’Aitona va iniciar el projecte Fruiturisme i enguany, com a novetat, s'han ofert rutes en quads i també viatges en avioneta i en globus.
La previsió és que les rutes s'allarguin fins a finals de de mes però l'oferta s'adequarà en funció de com evolucioni la floració dels arbres, que es pot veure afectada per les possibles gelades previstes per les pròximes matinades. En tot cas, fins ara, coincidint amb el punt àlgid de la floració, els 15.000 turistes que ja han passat per Aitona més que doblen la xifra de l'any passat, quan van ser 7.000, i es dispara respecte fa dos anys, quan els visitants van ser 1.500, segons el consistori. Pujol ha afirmat que "volem seguir creixent però tenint en compte que volem un turisme sostenible, no volem anar ràpid sinó créixer pas a pas".
Dimarts passat va visitar els camps de presseguers d'Aitona el cònsol general del Japó a Barcelona, Naohito Watanabe, i aquest dissabte un grup de 50 persones, entre xinesos i japonesos, van participar al primer 'hanami' aitonenc, una tradició molt arrelada al Japó que consisteix a gaudir de la floració amb un banquet sota les flors del cirerer, en aquest cas, sota els presseguers. D'altra banda, enguany s'ofereix l'exposició 'La primavera del Japó a Aitona' a la Capella de Sant Gaietà, del segle XVI.
L'objectiu és afavorir la relació del municipi i del Baix Segrià amb el país asiàtic a través del paisatge que configura la floració, en aquest cas, rosada dels presseguers, tenint en compte la tradició japonesa del gaudi de la floració blanca del cirerer. D'aquesta manera des del consistori es busca atreure turistes vinguts d'aquell país. "Hem aconseguit situar Aitona com el Japó català", ha assegurat l'alcaldessa.
Unes 15.000 persones visiten els camps florits d'Aitona
Només aquest diumenge han passat pel municipi uns 4.000 visitants, entre els quals un grup de 200 japonesos
Ara a portada
-
Successos Accident mortal a la C-13 en un xoc entre dos camions al terme municipal de Lleida Redacció
-
Societat Maribel Pedrol: «El canal d’Urgell no és conegut perquè no l'hem sabut explicar» Àlvar Llobet i Sotelo
-
Societat Croada de la Urbana contra la venda ambulant al Centre Històric de Lleida Àlvar Llobet i Sotelo
-
-
Publicat el 18 de març de 2018 a les 21:42
Et pot interessar
-
Societat Les empreses de turisme actiu a Lleida superen els 112 milions d'euros en impacte econòmic
-
Societat El nombre de viatgers allotjats en hotels lleidatans cau un 11,7% al març
-
Societat La compravenda d'habitatges a Lleida augmenta un 16,5% al febrer
-
Societat Lleida floreix amb l’ànima de Sant Jordi